BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN 1 MAYIS” ELEŞTİRİSİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sendikaların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak istemesi üzerine yaşana...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sendikaların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak istemesi üzerine yaşanan olayları eleştirdi. Şahin, “Bazı sendikaların ve marjinal grupların Taksim ısrarından kaynaklanan bir sorun yaşadık. Taksim sebebiyle 1 Mayıs’a gölge düşmüştür” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kağıthane Sanayi Mahallesi’nde esnafı ziyaret etti. Şahin’e, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve beraberindeki heyet eşlik etti. Şahin, ziyaret ettiği dükkanlarda esnafla uzun uzun sohbet etti. Bir dönerci dükkanına giren Şahin, dönerin büyüklüğü karşısında şaşırdığını söyledi. İş yeri sahibi ise, “Milli içeceğimiz” diyerek Şahin’e ayran ikram etti. Mehmet Ali şahin ise kendisine ikram edilen ayranı içerek, “Ben de ayran severim. Doktorlar da ayran içmeyi tavsiye ediyorlar” dedi. Şahin, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına da ayran ikram etti.

“ANAYASADA HEDEFİN OLDUKÇA GERİSİNDE KALDIK”
Anayasa çalışmalarının son durumuyla ilgili bilgi veren Mehmet Ali Şahin, “Yarın Meclis Başkanımız başkalığında komisyon olarak yeniden bir araya gelerek bir değerlendirme yapacağız çünkü biz yola çıkarken 2012 yılı sonunda bu çalışmaları bitirmeyi hedeflemiştik. Ancak hedefimizin oldukça gerisinde kaldık. Yarın saat 14.30’ta Meclis’te bir değerlendirme daha yapacağız. Oradan çıkacak sonuca göre belki de kendimize yeni bir yol haritası daha çıkaracağız. Şu anda bir şey söyleyecek durumda değilim çünkü diğer siyasi partiler de yeni önerilerle gelebilir, biz de yeni önerilerle gelebiliriz. Sonuca göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

“GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ TEMEL HAKTIR ANCAK SINIRSIZ DEĞİLDİR”
1 Mayıs’ta yaşanan olayları da değerlendiren Şahin, ısrar eden sendika yöneticilerini eleştirdi. Şahin, “Toplantı ve gösteri yürüyüşü temel hak ve özgürlükler içerisinde yer alır, önemli bir haktır ancak sınırsız değildir. Geçtiğimiz yıl, daha önceki yıl Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları gerçekleşti. 1977 yılından sonra uzun bir süre burada kutlamalar yapılamamıştı. Biz AK Parti hükümeti olarak 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan ettik. Biz bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyduk ancak bir süre önce Taksim’de yeni bir yapılaşma başladı. Orası adeta bir şantiyeye döndü. İstanbul Valiliği burada bu sene bir kutlama yapılamayacağını, uygun görürlerse Zeytinburnu Kazlıçeşme’de yapabileceklerini ve valilik olarak her türlü yardımı yapabileceklerini söyledi ancak bazı sendikalar bu konuda ısrarcı oldu” şeklinde konuştu.
Şahin, bazı sendika yöneticilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Yanılmıyorsam pazartesi günü bazı sendikalar Başbakanımızı ziyarete geldi. Ben de o ziyarette vardım. Sayın Başbakanımız da söyledi. Biz Taksim için bir yasak getirmedik ancak orada inşaat sebebiyle çukurlar var. Orada bir olumsuzluk meydana gelirse izin vermiş olmamızdan dolayı biz suçlu duruma düşeriz. Bu sene başka bir yerde yapın, dedi ancak oraya gelen 5 sendikaydı. 2 sendikanın ısrarı oldu. Valiliğin bu tutumunu kabul etmeyerek yapmak istediler. Tabii emniyet de gerekli tedbirlerini almış oldu. Keşke dünkü o görüntüler yaşanmamış olsaydı. ’Biz devlet, kural tanımayız’ diye hareket edilirse, devlet de devlet erkini kullanan kurumlar da devletin saygınlığını korumak için tedbir alacaktır. Taksim sebebiyle 1 Mayıs’a gölge düşmüştür ancak birçok vilayette 1 Mayıs kutlandı. Bazı sendikaların ve bazı marjinal gurupların ’Biz Taksim’de kutlayacağız’ ısrarından kaynaklanan bir sorun yaşadık. Bazı marjinal gruplar 1 Mayıs’ı kutlamak için değil, hadise çıkarmak için hazırlık yapmış.”

ŞAHİN: “ARTIK SİLAH KONUŞMASIN, SİYASET KONUŞSUN”
Terör örgütü PKK’nın 8 Mayıs’ta silah bırakmasıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Mehmet Ali Şahin, “Artık silah konuşmasın, siyaset konuşsun noktasına gelinmiş olmasını tabii ki önemli görüyorum çünkü silahla hiçbir sorun çözmek mümkün değil. Terör örgütünün bu noktaya gelmiş olmasını Türkiye açısından önemsiyorum. Silahların 8 Mayıs’tan itibaren bırakılacak olması, Türkiye’ye huzurun gelmesi vatandaşları da memnun etmektedir çünkü biz yıllardır şehit cenazeleriyle yüreği yanan dönemler yaşadık. Bunun Türkiye’nin gündeminden kalkması özellikle bu bölgede ciddi bir sıçramaya neden olacaktır ancak bu kolay bir süreç değildir. Sürecin zorlukları, riskleri olacaktır. Bunun böyle olmamasını isteyen birtakım çevreler sabote etmeye çalışacaklardır. Bizim bir amacımız varsa bunu artık siyaset yoluyla gerçekleştirmiş olmasını ben demokrasi açısından da önemsiyorum” dedi.
Şahin, bu akşam oynanacak Benfica maçında Fenerbahçe’ye de başarılar diledi.
(İHA)