BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Ağca'nın fırça yediği diyalog

Mehmet Ali Ağca İtalyan gazeteciye o kadar çok yalan söyledi ki gazeteci dayanamayıp fırça attı. İşte İtalyan gazetesinde yayınlanan o söyleşi ve fırça attıran diyalog;

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Mehmet Ali Ağca İtalya'nın Corriere Della Sera gazetesine verdiği tam sayfa röportajda yine birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

Ağca İtalyan muhabirin sorularını yanıtlarken "TRT'ye verdiği röportajda yalanlar söylediğini" itiraf edince, gazeteciden "yalancı" fırçası yedi.

Yabancı gazeteciye İstanbul'daki evinde günlerinin "İncil okuyarak geçirdiğini" söyleyen Mehmet Ali Ağca, "yeni bir hayata başladım" dedi. Hatırlanacağı gibi Mehmet Ali Ağca cezaevinden çıktıktan sonra da Umre'ye giderek İslam alemine sempati mesajları vermeye çalışmıştı.

Ağca İtalyan gazetecinin;

- “Bay Ağca, kendinizi nasıl hissediyorsunuz?” sorusu üzerine;

- “Allah’a şükür iyiyim. Günlerimi İncil’i okuyarak geçiriyorum. Artık yeni bir hayata başladım”.

İşte www.trtturkhaberdar.com sitesinin çevirisini yaparak yayınladığı Ağca röportajından ilginç bölümler;

EMANUELA HAYATTA

1340262766_20120621corrieredellasera002.jpg- “Allah’ın huzurunda yemin ederim ki Emanuela hayatta. Kanıt sunmak sonuca zarar vermek anlamına gelir. Emanuela Türkiye’de kalıyor ama tabii ki benim elimde değil ve adresini de bilmiyorum. Eğer İtalyan ve Vatikan hükumetleri sesime kulak verirlerse kurtulması için yardımcı olabilirim”.

Mehmet Ali Ağca 20.5 yıl önce verdiği röportajda faillerin "Vatikan, Cia ve Askeri Güvenlik Servisi olduğunu söylediğinin" hatırlatılması üzerine "yalan" itiraflarda bulundu.

- “Geçmişte farklı sebeplerden dolayı çok yalan söyledim. Ama şu anda sadece gerçeği söylemek zorundayım: hiç bir ülke, hiç bir kurum ve hiç bir gizli servisin

YALAN MAKİNASI GİBİ

Mehmet Ali Ağca verdiği röportajlarda
nabza göre şerbet veriyor.
Cezaevinden çıktığında Türkçe yerine
İngilizce demeç veren Ağca, bir ara
Hristiyan olduğunu da söylemişti.

Bu son röportajda da günlerini İNCİL
okuyarak geçirdiğini söyleyerek
İtalyan kamuoyunun sempatisini
toplamaya çalıştı.

Geçtiğimiz yıl da Ağca, Türk medyasında
Umre pozuyla yer almıştı.

1.20120621142917.jpg

kaçırma olayıyla ilgisi yok. Emanuela Orlandi sırf benim serbest kalmam için kaçırıldı. Diğer tüm varsayımlar ve spekülasyonlar hasta düşünceli, yalancı, paranoyak kişilerin ürettiği senaryolardır”.

GARANTİ EDİYORUM

- “Emanuela’nın evine döneceğini garanti ediyorum. Sağlığı yerinde, herhangi bir şiddet olayına maruz kalmadı. İnsani şekilde muamele gördü. Katolik kaldı ve her gün duasını da ediyor. Kardinal Bertone’nin genç kızın Türkiye’den İtalya’ya getirilmesi ile ilgileneceğini umuyorum. Papa Ratzinger’in olay hakkında hiç bir bilgisi yok ve sözcüsü Lombardi’nin hazırladığı belge gerçeği anlatıyor”.

İTALYAN GAZETECİ DAYANAMAYIP FIRÇALADI

Mehmet Ali Ağca röportaj sırasında eski verdiği demeçlerle çelişen o kadar çok şey söylüyor ki İtalyan gazeteci de dayanamayıp Ağca'yı fırçalıyor. İkili arasında şöyle bir diyalog geçiyor;

İtalyan Gazeteci- “Bu arada Emanuela geri dönmüyor”.

Ağca - “Eğer İtalyan hükumeti Hindistan’da tutuklanan iki denizci için yaptıklarının üçte birini yapsa genç kız serbest kalır”.

İtalyan gazeteci - “Bay Ağca, bu kadar yalan yeter”.

Ağca - “Allah gerçeği söylediğimi biliyor”.

TRT'DEKİ RÖPORTAJDA YALAN SÖYLEDİM

Yalan makinasına dönen Ağca röportaj sırasında her sıkıştığında daha önce verdiği demeçleri yalanladı. Bu yalanlamalardan cezaevinden çıktığında TRT'ye verdiği demeçte payını aldı. Ağca "yalan söyledim" itirafında bulundu;


EMANUELA OLAYI NEYDİ?


Mehmet Ali Ağca 13 Mayıs 1981 tarihinde Papa 2. Jean Paul’e Vatikan Meydanı’nda ateş etmiş ve Papa’yı ağır yaralamıştı. Olaydan 2 yıl sonra, 22 Haziran 1983’te, Papalık görevlilerinden Orlandi’nin 15 yaşındaki kızı Emanuela Orlandi Magliana çetesi lideri Enrico de Pedis’in 1990 yılında gömüldüğü Sant’Apollinare Bazilikası yakınlarında kaybolmuştu.

Papa’nın 3 Temmuz tarihindeki ilk çağrısından sonra Orlandi ailesine genç kız ile Ağca’nın değiş tokuş yapılması talebi gelmişti. Olay hala gizemini korumakta

- TRT’ye verdiğim röportajda yalan söylemiş, Cardinal Casaroli’ye karşı çok büyük bir haksızlık yapmıştım. Daha sonra kendimle büyük bir vicdan hesaplaşmasına girdim. Vatikan hem suikast hem kaçırma olayında masum. Peki o zaman emri hangi hükumet verdi? Ben Ali Ağca olarak diyorum ki, bunu söylemek için doğru zaman değil”.

PAPA BENİM RUH KARDEŞİM

Mehmet Ali Ağca, kendisini bağışlayan Ppa 2. Jean Paul'ü "ruh kardeşi" ilan ederek İtalya'ya gidip mezarını ziyaret etmek istediğini söyledi;

- “Ruh kardeşim, büyük Papa 2. Jean Paul’ün mezarını öpmek için derin bir istek duyuyorum. Bu kararımda 13 Mayıs 2012 tarihinde rüyamda gördüğüm ve Papa’nın dinimi değiştirmemi istediği ruhani buluşmanın da büyük etkisi var. Bu yüzden de masum Vatikan’ı suçlamayı bırakmak zorundayım”.