BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  EKONOMİ

Media Markt büyük oynuyor

Media Markt Genel Müdürü Mustafa Altındağ şirketin hedeflerini çizdi.

Abone ol

Media Markt Genel Müdürü Mustafa Altındağ, Türkiye'de büyüme potansiyeli bulunan sektörde 45 bini aşan ürün çeşidini müşteriye sunduklarını, hedeflerinin ise 5 yıl içinde pazardan en yüksek payı almak olduğunu bildirdi.

Altındağ, üçüncü mağazanın açılışı için geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul ve Eskişehir'deki satışların değerlendirilmesinin en çok cep telefonu ve diz üstü bilgisayarların rağbet gördüğünü ortaya çıkardığını söyledi.

Aksesuarların da ilgi gördüğünü belirten Altındağ, ''Çünkü, bu alanda Türkiye'de birçok noktada bulunmayan çeşitliliğe sahibiz. 45 bini aşan ürün çeşidini müşteriye sunuyoruz'' dedi. Hedeflerinin 5 yıl içinde Türkiye'de sektörde birinciliği elde etmek olduğunu ifade eden Altındağ, şöyle devam etti:

''Bunu sayı ve yatırımla desteklememiz gerekiyor. Bu pazar Türkiye'de yüzde 5 ile 10 arasında büyüme gösteriyor. Ayrıca, piyasaya sürülen ürünlerin teknolojisi de hızla üst seviyelere ulaşıyor. Cep telefonunu üçüncü jenerasyonu gelecek, beyaz eşyada çok değişik markalar piyasaya giriyor. Ayrıca bugün birçok eve girmemiş aksesuar var. Bunların hepsini topladığımız zaman yüzde 10'a yakın bir artış sağlanacak.''

Türk müşterilerin Avrupalılara göre daha atak ve teknoloji düşkünü olduklarını, çok daha hızlı adaptasyon sağladıklarını ifade eden Altındağ, ''İnsanlarımızın yetkinliğinden ve yatkınlığından dolayı yeniliklere açık bir milletiz'' diye konuştu. Altındağ, geçen yıl 15 ülkede, 600'ün üzerinde mağazayla 15,2 milyar avroluk satış rakamını yakaladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Tüketicin gönlünde taht kurarak marka olunur. Söylemlerinizin arkasında durmazsanız başarılı olamazsınız. Bizim fiyat stratejimiz, en uygunu sunmaktır. Bu açıdan tüketicinin bakışı oldukça önemlidir. Zaten tüketici iyi bir fiyatla alışveriş yapamazsa mağazalarımıza gelmez. İyi fiyata çok iyi ürünler sunduğumuzdan eminim. Ama noktasal olarak ürün karşılaştırmak olmaz. Biz genel anlamda ürün olarak fiyatların çok rekabetçi olduğunu, bunun takipçisi olduğumuzu hatta bu konuda sıkıntı çeken müşteriler arasındaki fiyat farkını ödediğimiz söyleyebiliriz. Bu garantimiz de var."

MERSİN'DEKİ AÇILIŞ İÇİN ÖNLEMLER

Altındağ bu arada, 11 Kasımda Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezindeki mağazanın açılışı öncesi, gerek özel güvenlik gerekse emniyet güçleri ile koordinasyon içinde önlemlerini aldıklarını söyledi. Hedeflerinin herkese cazip gelecek ürünlerden birer tane sunmak olduğunu belirten Altındağ, şöyle konuştu: ''Elimizden geldiğince önlemlerimizi aldık. İstanbul Ümraniye'deki mağaza açılışı bize tecrübe oldu. Eskişehir'de de güzel bir ortam vardı. Sistemimizde devamlı değişik tarzda aktiviteler olacağı için ilk güne odaklanmamak lazım. Elbette ilk gün uygun satışlarımız olacaktır. Takip eden gün ve haftalarda da bu sürecek. Amacımız devamlı en bol seçenek, en bol marka ve en düşük fiyattır.''