BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
POLİTİKA

Meclis'te yeni dönem başladı! Erdoğan'dan önemli açıklamalar

TBMM'nin 27. dönem 2. Yasama yılı resmen açıloı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yeni yasama yılının açılış konuşmasında kritim mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılıının açılışında dış politikadan muhalefete, ekonomiden terör meselesine kadar çok sayıda başlıkta önemli açıklamalar yaptı.  Muhalefet partilerine kanun teklifi vermeleri çağrısında bulunan Erdoğan, ekonomideki sıkıntılara ilişkin milletten sabır istedi. Brunson davasına değinen Erdoğan, ABD'yi diyalog yerine tehdit ve şantaja başvurmakla eleştirdi. Rusya'ya sıcak mesajlar veren Erdoğan, AB ile ilişkilerin rayına oturmaya başladığını söyledi.

MECLİS yeni yasama yılına başladı. TBMM Genel Kurulu 27. Dönem 2. Yasama Yılı'nın açılışında Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerine hitap etti.

-Terör örgütlerini kullanarak ülkemize diz çöktürmeye çalıştılar. Buna da eyvallah etmedik. PKK'sından FETÖ'süne hep birlikte başını ezdik. Darbe yapmaya teşebbüs ettiler. Sınırlarımız içinde terör koridoru oluşturmaya kalktılar. Ardı ardına yaptığımız harekatlarla bu planı da paramparça ettik. 

EKONOMİMİZİ ÇÖKERTMEYE ÇALIŞTILAR -Gece yarısı operasyonlarıyla ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Allah'ın izniyle bu saldırıyı da atlatma yolunda ilerliyoruz.

HER SIKINTIYA ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ -(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Elbette her geçiş dönemi gibi, bu süreçte de birtakım sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Tespit ettiğimiz her sıkıntıya anında müdahale ediyor ve hemen hal yoluna koyuyoruz. Ancak ekonomide, asla hak etmediğimiz ve ülkemizin gerçek durumunu kesinlikle yansıtmayan dalgalanma, bu tür sıkıntıların daha çok göze batmasına yol açıyor.

Sitene Ekle