BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.433,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mecliste Ali İsmail sorusu!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü anlara ait kamera kayıtlarının nasıl silindiğini sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Tanrıkulu, Korkmaz’ın dövülmesiyle ilgili gizli tanığın işaret ettiği polislerin tespit edilip edilmediğinin de yanıtını istedi.

Tanrıkulu, Bakan Güler’in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir’de eli sopalı bir grup tarafından 2 Haziran tarihinde dövülerek aldığı darbeler nedeniyle 38 gün sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’la ilgili kamera görüntülerinin ortadan kaybolduğunu belirten Tanrıkulu, bunun delillerin karartılması çabasının en bariz örneği olduğunu ifade etti.

Tanrıkulu, Bakan Güler’e “Ali İsmail Korkmaz’ın katillerini bulmakla ilgili ne tür bir çalışma yürütmektesiniz? Bu konuda herhangi bir ilerleme kaydettiniz mi? Korkmaz’ın dövüldüğü anlara ait kamera kayıtlarının ortadan kaybolmasının arkasında kim veya kimler yatmaktadır? Kamera kayıtlarının nasıl ve hangi zamanda silindiğine dair teknik bir araştırma yapılmakta mıdır?” diye sordu.