BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.508,49

Mazda Hazumi Cenevre'de tanıtıldı

Mazda Hazumi Cenevre'de tanıtıldı

Mazda, 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni konsept aracı Mazda Hazumi'yi görücüye çıkarıyor.

Mazda Hazumi Cenevre'de tanıtıldı

Mazda, 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda gözalıcı ve enerjik konsepti Mazda HAZUMI'yi görücüye çıkarıyor.

Beş kapılı Hazumi konsepti, KODO tasarımı, SKYACTIV Teknolojisi, güvenlik ve ergonomik araç içi bağlantı sistemleri ile yeni nesil B segmentinin geleceği hakkında ipuçları veriyor. Mazda Hazumi ile birlikte üstün yakıt verimliliği sunan yeni temiz dizel motoru SKYACTIV-D 1.5'in de dünya prömiyeri yapılıyor.

Mazda Hazumi Cenevre'de tanıtıldı

Mazda'nın yeni nesil subkompakt aracına ilk bakış

Mazda yeni nesil modelleriyle dört temel alana odaklanıyor: KODO - Hareketin Ruhu tasarımı, SKYACTIV Teknolojisi, Mazda Proaktif Güvenlik ve MZD Connect* isimli yeni araç içi bağlantı sistemi. Bu yılın Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan Mazda HAZUMİ bu dört unsuru bir araya getiriyor ve Mazda'nın yeni nesil subkompakt'ına dair ipuçları veriyor.

Mazda Hazumi Cenevre'de tanıtıldı

Mazda'nın yeni nesil modellerine - Mazda CX-5, Mazda6 ve Mazda3 - bir bakış, KODO tasarımının hareketin dinamik ve canlı bir ifadesiyle tanımlandığını ortaya koyacak. Mazda HAZUMI'de etkinin bir parçası dahi yitirilmeden kompakt bir gövdede KODO'nun özü yakalandı. Yeni geliştirilmiş 1.5-litrelik SKYACTIV-D temiz dizel motor, güçlü ve lineer performanstan ödün vermeden üstün yakıt verimliliği vaat ediyor. HAZUMİ duruş pozisyonu ve görüş alanı gibi güvenlik temellerini güçlendirmenin yanı sıra, Mazda'nın son model i-ACTIVSENSE güvenlik özelliklerini barındırıyor. Bunun yanı sıra MZD Connect sürücülere araç içi kullanımı için güvenli ve uygun bir formatta akıllı telefon bağlantısının eğlencesi ve rahatlığını sunuyor. Subkompakt sınıfının alışılmış yanlarına boyun eğmeyi ve Mazda'nın araç mühendisliğinin dört temel alanının herhangi birinden ödün vermeyi reddeden Mazda HAZUMI, Mazda'nın yeni nesil subkompakt'ının yolunu gösteriyor.

Mazda Hazumi Cenevre'de tanıtıldı

HAZUMİ, KODO'nun geniş potansiyelinin ve farklı ebatlardaki farklı araçlara nasıl uyum sağladığının bir başka örneği.“SHINARI gibi daha uzun modellerde KODO'yu ifade etmek için ön taraftan arkaya uzanan uzun ve serbest hareket hatları kullanırken, HAZUMİ ile patlayıcı bir hareket izlenimi veren bir şekil yarattık,” dedi HAZUMI baş tasarımcısı Ryo Yanagisawa. “İleri atılmaya hazır bir hayvan gibi. Avlanmak için enerji toplarken her kası gergin bir şekilde bekliyor. Küçük olmasına rağmen, KODO araca görmezden gelinemeyecek bir varlık ve her yanından sürüş keyfi okunan bir şekil veriyor.”