BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,92
ALTIN 2.443,45

Maya mezarındaki kıyamet kehaneti

Maya mezarındaki kıyamet kehaneti

Mayalar için 2012 yılı zamanların sonu. Maya Kehanetleri'ne göre şimdiye kadar 2 kehanet çıktı.

Maya mezarındaki kıyamet kehaneti

Mayalar için 2012 yılı zamanların sonu. Maya Kehanetleri'ne göre şimdiye kadar 4 kehanet gerçekleşti. Şimdi dünya sonuncu kehanetin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini tartışıyor.

Çoğu insan bu son kehanetin de gerçek olacağına inanıyor. Öyle ki kimi yiyecek depoluyor kimi kendine sığınak inşa ediyor.

Bilim dünyası kehaneti kutup değişimi ile açıklıyor. Mayaların esrarlarla yüklü tapınağı Palanque'de bulunan bir mezar taşındaki yazı da kehaneti işaret ediyor.

Maya mezarındaki kıyamet kehaneti

DÜNYANIN SON GÜNÜ MÜ?

Maya Kehanetleri'ne göre 22 Aralık 2012 tarihi dünya için çok önemli. Çünkü bu dönemde içinde yaşadığımız çağ sona erecek ve yeni bir çağ başlayacak. Büyük bir tufanla gelecek olan bu yeni çağın ipuçlarını ise bilim adamlarına göre iklimsel değişimler sayesinde şimdiden gözlemleyebiliyoruz.

Maya mezarındaki kıyamet kehaneti

KUTUPLAR YER DEĞİŞTİRECEK

Beşinci kutupsal kayma olarak adlandırılan bu değişimde daha önceki değişimlerde olduğu gibi yine kutupların manyetik alanının değişmesi iddiaları ileri sürülüyor ve dünyadaki iklimlerin değişimi de buna bağlanıyor.

"Kutuplar yer veya açı değiştirdiğinde kutuplarda buzlar eriyor. Kaldı ki, küresel ısınma sonucu şu anda Kuzey Kutbu'ndaki buzullar zaten erimeye başlamış durumda. Mayalar'a göre de daha önce yaşanan dört çağda tıpkı bu şekilde sona erdi" deniyor.

Maya mezarındaki kıyamet kehaneti

BİLİM NE DİYOR ?

Acaba bunlar bilimsel olarak kanıtlandı mı? Bu soruya cevap olarak da, Dünyanın en az dört kez kutupsal kayma (Kuzey ve Güney Kutbu) yaşadığı bilimsel verilerle kanıtlandı deniyor.

Bazı belgesellerde dünyanın manyetik alanının belirli periyotlarla nasıl değiştiğini bilimsel olarak açıklanıyor. Şu anda dünyanın manyetik alanında muazzam bir değişim var deniyor.

Bunun da en büyük nedeni güneşte meydana gelen değişimler. İlginç olan şey Mayalar'ın bunu bilmeleri ya da gerçekten bilip, bilmedikleri... İddianın bir diğer yanı da Mayalar'ın bununla da yetinmeyip, gelecekte tüm insanlığı etkileyecek trajediyi bizlere şifreli bir şekilde duyurmuş olmaları ve bu şifreye göre dünya için 2012 yılı çok önemli. Ama neden şifre? Bu cevap verilemiyor....