BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.430,29
HABER /  DÜNYA

Masum Türker yeniden genel başkan

Demokratik Sol Parti Olağan Kurultayı’nda, genel başkanlığına yeniden Masum Türker seçildi. Türker, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Kazanan...

Abone ol

Demokratik Sol Parti Olağan Kurultayı’nda, genel başkanlığına yeniden Masum Türker seçildi. Türker, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Kazanan Demokratik Sol Parti’dir. DSP’yi ortadan kaldırmak isteyenlere hep birlikte demokratik bir yarışla yanıt verdik" dedi.
Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapılan 9. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için Masum Türker ile Emrah Konuralp yarıştı. Genel başkanlık için yapılan oylamanın birinci turunda, 797 delegeden 635’i oy kullandı. 620 geçerli oyun 448’ini alan Masum Türker, yeniden DSP Genel Başkanı oldu. Diğer aday Emrah Konuralp ise 172 oy aldı. 15 oy da geçersiz sayıldı. Kurultayda, 70 Parti Meclisi üyesi ile 15 Merkez Disiplin Kurulu üyesi seçildi. Kurultayda ayrıca, 19 maddelik maddelik tüzük değişikliği de kabul edildi.

"KAZANAN DEMOKRATİK SOL PARTİ’DİR"
Genel Başkanlığa yeniden seçilen Türker, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Kazanan Demokratik Sol Parti’dir. DSP’yi ortadan kaldırmak isteyenlere hep birlikte demokratik bir yarışla yanıt verdik. Bu demokratik yarışta benimle birlikte onurlu bir mücadele veren ve her zaman daha gelişmesine önem verdiğim değerli genç arkadaşımız sayın Emrah Konuralp’e de böyle bir yarışa imkan tanıdığı için teşekkür ediyorum" dedi.

"HEPİMİZ ECEVİT’İZ"
DSP’nin yeni bir ideolojiye ihtiyacı olmadığını kaydeden Türker, şu ifadeleri kullandı:
"Kimse kimseyi Ecevitçi olmamakla suçlamasın. Hepimiz Ecevit’iz. Hepimiz Ecevit’in öğretisiyle yetiştik. Bundan sonra tek hedefimiz iktidara yürümek olmalıdır. Bundan sonra birlikte, halk için, halka rağmen ülkeyi yönetmeye çalışanlarla mücadele edeceğiz. Demokratik Sol kültürü ülkemizde büyük küçük herkesle paylaşacağız. Biz Demokratik Sol olarak iktidara talibiz, muhalefete değil. Bir genel başkanınız var, bugün genel başkan seçilmesinde size borçlu olduğunu biliyor. Bana oy veren vermeyen hepinize teşekkür ediyorum, yolunuz açık olsun. Hepiniz kazasız belasız evinize varın. Hepinizi kucaklıyorum."