BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Masaj çetesinin başı polis çıktı!

Başkentte biri polis üç kişi, masaj ve güzellik salonlarına korsan polis baskınları yapıp, rüşvet aldıkları iddiasıyla yakalandı.

Abone ol

Başkentte biri polis üç kişi, masaj ve güzellik salonlarına korsan “polis baskınları” yapıp, rüşvet aldıkları iddiasıyla yakalandı. Çetenin bazı salonlarda ücretsiz masaj yaptırdığı da belirlendi...

Başkentte masaj ve güzellik salonlarına korsan “polis baskınları” yapıp, rüşvet aldıkları iddia edilen biri polis üç kişi yakalandı. Güzellik salonu işleten M.U.’nun şikâyeti üzerine harekete geçen ekipler, biri polis üç kişilik “sahte polis ekibini” açığa çıkardı. Zanlıların, polis ekibi görüntüsü vermek için, emniyet teşkilatında sivil ekiplerin en çok kullandığı araçlar arasında yer alan beyaz, Hyundai marka araçla eylemlerini gerçekleştirdikleri de anlaşıldı.

Zanlıların geçen cumartesiden bu yana, beş ayrı masaj ve güzellik salonuna, ellerinde telsizlerle gittikleri ve özellikle yabancı uyruklu çalışanların kimlik ve oturma izinlerini kontrol ettikleri ortaya çıktı. Kendilerini Yabancılar Şubesi’nde çalışan polisler olarak tanıtan üç kişi bazı salonlarda ücretsiz masaj yaptırdı, bazı salon sahiplerinden de usulsüz çalışan yabancı uyruklu kadınlar için rüşvet talebinde bulundu. 

BEDAVAYA MASAJ YAPTIRMIŞLAR
 
Üç zanlının masaj ve güzellik salonlarında çalışan kişilerin GBT kayıtlarını telefonla sorar gibi yaparak salon işletmecilerini korkuttukları da belirlendi. Zanlıların gittikleri bir salonda 85 TL’lik masaj ücretine karşılık 50 TL verdikleri ve “Biz polisiz” diyerek 35 TL’yi ödemedikleri, başka bir salonda birden fazla görevliye masaj yaptırdıkları anlaşıldı. Zanlılardan Y.D.’nin Ankara Emniyeti kadrosunda polis, S.G.’nin polis eşi, M.A.’nın ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nda memur olduğu anlaşıldı. S.G.’nin eylemlerde kullandıkları “taklit” sivil polis aracını, kendisini TEM Şubesi’nde çalışan polis olarak tanıtıp kiraladığı saptandı.

İfadesinde geçen Ramazan’da Malatya’dan Ankara’ya otobüsle gelirken Y.D. ile tanıştığını anlatan S.G., bazı masaj ve güzellik salonlarına giderek hem masaj yaptırmak hem de cinsel ilişkiye girmek istediklerini, ancak işyeri sahipleri tarafından kovulduklarını söyledi. Zanlılar, “unvan gaspı”, “tehdit” ve “rüşvet almaya teşebbüs” iddiasıyla sorgulanmalarının ardından mahkemeye çıkarılacak.