BIST 10.115
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.408,55

Mars'tan son görüntüler

Mars'tan son görüntüler

Mars gezegeninde koloni kurma planları yapan nasa, gezegene 50 işçi astronot göndererek, mars halkının yaşayacağı binaların inşasına başlayacak. asıl dev adım ise 2030 yılında mars'taki ilk koloninin kurulmasıyla atılacak.

Mars'tan son görüntüler

Mars gezegeninde koloni kurma planları yapan NASA, gezegene 50 işçi astronot göndererek, Mars halkının yaşayacağı binaların inşasına başlayacak. Asıl dev adım ise 2030 yılında Mars'taki ilk koloninin kurulmasıyla atılacak.

Mars'tan son görüntüler

1997'de Pathfinder'ı Mars yüzeyine indirerek Mars'ta çalışmalara başlayan NASA'nın, Mars'ta koloni kurma planlarını kapalı kapılar ardında yıllar önce hazırladığı ileri sürülüyor.

Mars'tan son görüntüler

RADYASYON İŞLEMEZ
Mars'a koloni kurma planlarının ilk adımını, insanlı ilk uçuşta 50 kişilik bir işçi astronot ekibinin götürülmesi oluşturuyor. Bu astronotlar, Mars'ın belirlenen noktalarında inşaatlar yaparak, Mars halkının yaşayacağı binalar kuracak. Bu binaların kurulmasındaki en önemli amaç, Mars'ta yaşayacak olan koloniyi, gezegendeki en büyük güçlük olan kozmik radyasyondan korumak olacak. Bu iş için elbette Dünya'dan çimento ve tuğla götürülmeyecek. Bilimadamları bu sorunun çözümünü, toz haldeki polietilen ve Mars toprağını birleştirerek tuğla yapmakta buldu.

Mars'tan son görüntüler

MÜSLÜMAN GÖTÜRÜLMEYECEK
Mars kolonisinin yaşayacağı yerlerin hazır olmasıyla birlikte 2030 yılında ilk 100 Mars vatandaşı Dünya'dan Mars'a doğru yola çıkacak. Bu yolcuların 50'si kadın, 50'si erkek olacak. Yaşları 20 ile 40 arasında değişecek. Bu kişiler Mars'ta aileler kurarak yaşamaya başlayacak. Her aileden en az 3 çocuk yapması istenecek. NASA'nın en çok tartıştığı noktaların başında ise Mars kolonisinin toplumsal yapısı geliyor. Bilim adamları, Dünya'daki kavga dövüşü Mars'a da taşımamak için ince eleyip sık dokuyor. Bu nedenle başlangıç aşamasında, gezegene gidenlerin tamamı Amerikalı ve Fransızlardan oluşacak. Müslümanlar götürülmeyecek çünkü Mars'ta din savaşları çıkması istenmiyor. Yine aynı amaçla Mars kolonisinde ibadethane de bulunmayacak.