BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Marmaraya özel deniz otobüsü

Bu deniz otobüsü marmara Denizi'ne göre dizayn edildi. İşte o otobüs...

Abone ol

Kemal Reis-5 adlı deniz otobüsü, Marmara Denizi koşullarına göre dizayn edildi. Camlar da manzara rahat görülsün diye büyük yapıldı.

Marmara Denizi koşullarına göre özel olarak dizayn edilen Kemal Reis-5 adlı deniz otobüsü, törenle İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) filosuna katıldı.

Kabataş İDO vapur iskelesindeki törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Deniz taşımacılığında bir günlük yolcu sayısının 250 binlerden 430 binlere çıktığını söyleyen Topbaş, Marmara içinde feribotlar da dahil günlük sefer sayısının 1109 olduğunu ifade etti.

Topbaş, 7.5 milyon dolara mal olan Kemal Reis-5'in camlarının, etrafın daha iyi görülmesi için istekleri üzerine büyük yapıldığını ve sadece İstanbul'a değil, Marmara Bölgesi'ne de hizmet vereceğini anlattı. Sonbaharda dört araba vapurunun daha filoya dahil edileceğini belirten Topbaş, böylece Sirkeci-Harem arasının 8 dakikaya ineceğini dile getirdi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy da 449 yolcu kapasiteli Kemal Reis-5'in, Çınarcık, Avşa, Marmara Adası ve Esenköy gibi hatlarda kullanılacağını belirtti.