BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de mülteciler için yeni yıl kutlaması

Mardin'de Suriyeli ve Iraklı mülteci çocukları için çadır kentte yılbaşı kutlama programı düzenlendi. Eğlencede palyaçolar ve tahta bacakla çocuklar gönüllerince eğlendi.

Abone ol

Mardin'in Midyat ilçesinde, Akçakaya Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadır kentte Suriyeli ve Iraklı sığınmacı ailelerin çocukları için yeni yıl etkinliği düzenlendi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı koordinesinde Türk Kızılayınca düzenlenen etkinlikte, palyaçolar çocukları eğlendirdi.

Tahta bacak gösterisi sunulan, rengarenk kıyafetli oyuncuların da yer aldığı programı izleyen miniklere balon ve şeker dağıtıldı.

Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları 

Türk Kızılayı gençlik çalışmaları yetkililerinden İnci Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu etkinlikle çocukları eğlendirmeyi ve savaş psikolojisinden bir nebze de olsa uzaklaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Iraklı sığınmacılardan Galip Hodade ise Ezidilerin ve Türkiye'de yaşayan herkesin yeni yılını kutlayarak, "Türkiye bize kucak açtığı için ayrıca teşekkürlerimi belirtirim" dedi.

Türkiye'nin kendilerine kucak açması ve çadır kentte gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Eyvan Mirza da kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Etkinliğe katılan çocuklardan Mervan Kasım, yüzünü boyatıp boynu ve bileklerine renkli iplikler bağladığını, yeni yılı böyle karşıladığını anlattı.