BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
DÜNYA

Maratonda Çin işi hile Koşmadan kazanmaya çalıştılar

Çin'in Şenzen kentinde yarı maratonda, 258 koşucunun hileye başvurdu. Hile yapan koşuculardan 18'inin sahte göğüs numarası ile koştuğu ve 3 koşucunun da başka bir koşucu adına yarıştığı tespit edilirdi.

ÇİN'in Şenzen kentinde düzenlenen bir maraton, koşu tarihinde eşi benzeri az rastlanan bir görüntüye sahne oldu. Kimi sporcuların orta refüjü atlayıp kestirmeden bitiş çizgisine koştu, kimi başkasının adına yarışa katıldı.

21.1 kilometrelik koşuyu düzenleyen organizatörler pazar günü yapılan maratonda 258 koşucunun yarış sırasında hile yaptığını açıkladı. Maratona katılan koşucular arasından 18'inin sahte göğüs numarası ile yarıştığı ve diğer 3 koşusunun ise başka koşucuların yerine yarışa katıldığı tespit edildi. Diğer 237 katılımcının ise yarış sırasında belirlenen parkurdan çıkarak, kestirme kullandığı anların trafik kameralarına ve maratonu takip eden fotoğrafçıların objektiflerine yakalandığı aktarıldı.

Kestirmeden giden koşucuların normal şartlarda, 1 kilometre daha gittikten sonra u dönüşü yapmaları gerektiği belirtilirken, bu hileye başvuran katılımcıların 21.1 kilometre olan yarışın yüzde 10'luk bir bölümünü koşmadıkları açıklandı.

Çekilen görüntülerde, koşucuların u dönüşü yapmadığı ve yolu ikiye ayıran ağaçlık refüjden atlayarak yolun karşısına geçtiği görüldü. Yarış sırasında kestirme kullanan koşucuların 2 yıl süreyle organizasyona katılımının yasaklanabileceği belirtiliyor.

Xinhua haber ajansına, yarışın organizatörlerinin, "Maraton sırasında yaşanan ihlallerden ötürü oldukça üzüntülüyüz. Maraton koşmak basit bir eylem değil, adete hayatın kendisi gibi ve her koşucu kendisinden ve eylemlerinden sorumlu" şeklinde bir açıklama yaptığını aktardı.

Sitene Ekle
Etiketler