BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  GÜNCEL

Manukyan ve Evren... Nereden nereye!

Takvim gazetesi yazarı Ergün Diler, bugünkü köşesinden genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın Kenan Evren'e gönderdiği hediyeyi yazdı.

Abone ol

Gazeteci - Yazar Ergün Diler bugünkü yazısında Ermeni kökenli Türk genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın Kenan Evren'e olan hayranlığını yazdı.

Bir Türk subayına aşık olan Manukyan'ın Kenan Evren'e yıldızlarını gösteren altın bir hediye göndermiş. 

İşte Diler'in yazısından o bölüm:

YAZ-BOZ'a ayrılan süre bitmek üzereyken Bekir'in kulaklığına rejiden bir şeyler söylendiğini hissettim! "Ne oldu?" sorusunun cevabı birkaç saniye içinde belli oldu!

12 Eylül'ün mimarı Kenan Evren vefat etmişti!

Ölünün arkasından ne söylenebilirdi ki! Kitaplar yazılsa, filmler çekilse az gelirdi! Ama bunu yapamadık! 12 Eylül'e giden yolu anlayamadık!

Kimse de anlatmadı! DARBE konusunda bile hemfikir değildik! Kimi "mecburi ve yararlı" diyerek destek atıyor, kimi de "Ülkeyi bitirdi, gençliği silip süpürdü!" diye şiddetle karşı çıkıyordu!
Türkiye bunu tartışacak! Biz de ileride daha net konuşuruz! Benim Evren'le ilgili tek aklımda kalan aldığı o HEDİYE... Evren hep söylediğim gibi 12 Eylül'ü neden yaptığını bilmiyordu! Niçin o göreve getirildiğini de! Böyle olurdu zaten!
Sol'dan-Sağ'dan, gençlerden, mahkumlardan pek haz etmezdi!

MANUKYAN KENAN EVREN'İ ÇOK SEVERDİ 

Ama birçok alanda bu kararlılığı gösterirken bir konuda inanılmaz yumuşuyordu!
İşte bu zamanların birinde kendisine yakın olan bir isim MANUKYAN'a da yakındı! Ve Manukyan, Evren'i çok sever sayardı!
General olmak, bir de darbe yapan general olmak hiç kolay değildi!

Manukyan da bunu bilirdi! PAŞA'nın yıldızlarını gösterecek çok güzel bir ALTIN hediye sunmuştu! Kabul edilmişti! Çankaya Köşk'ünde!

Manukyan ve Evren! Nereden nereye?

Bu hikayenin pek fazla içine girmedim! Ama detaylar çok daha ilginç! Bildiğim kadarıyla Manukyan BİR TÜRK SUBAYINA deli gibi aşıktı! Kavuşamadı ve hayatı boyunca acı çekti! Terzilikle hayata başlayan Manukyan'ın kalbini kim çalmıştı? Neden bir araya gelememişlerdi! Manukyan neden Evren Paşa'ya hayranlık duyardı!
O Türk subayın kim olduğunu bilemesek de Evren'e gönderdiği hediye anlamlıydı!
Galiba işe bunları yazmakla başlamalıydık... Ne dersiniz?