BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Mansur Yavaş Ankara'da liderliğini ilan etti

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

ANKARA CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş seçimler sonuçlanmadan açıklama yaptı, 'Seçimleri biz kazandık' dedi.

Sandık sonuçları televizyondan izlemeye çalıştıklarını fakat televizyonlarda bilgi kirliliği olduğunu ifade eden Mansur Yavaş, "Biraz önce baktık Beypazarı'nı BDP kazandı gösteriyorlar. Bütün televizyonların birbirinden farkı var. Biz Anadolu Ajansı tarafından geçilen bilgilerin bir algı yönetimi olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle küçük ilçelerden ve Ankara dışından gelen sonuçlar bildiriliyor. Şu anda yüzde 70'in üzerinden oy aldığımız Çankaya'dan bu bildirilen oyların içerisinde sadece 4 torba var" dedi.

SON SEÇİM SONUÇLARI - SEÇİM 2014

"%50'YE YAKIN OY ALIYORUZ"

Yaptıkları hesaplara göre ve kendilerine gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy aldıklarını belirten Yavaş, "Yaptığımız hesaplara göre şuanda %50'ye yakın oranda oy alıyoruz. Tabii ki temenimiz %51... Sandık başındaki arkadaşlarımız sandık başını terk ediyorlar. Bütün görevlilere burada sesleniyorum. Torbaları merkez kurula kadar takip edip, bize bildirmelerini istiyorum. Bir çok TV’de bizi önde göstermeye başladı. Ankara’da temiz bir yönetim başlıyor. Seçimler hayırlı uğurlu olsun." dedi.

SEÇİM SONUÇLARI CANLI İZLE TIKLAYIN

"BİZ BU SEÇİMİ ALDIK"

CHP'li Gürsel Erol yaptığı açıklamada, "Ankaralılara müjde vererek başlamak istiyorum. Ankara’yı kazanmış bulunmaktayız. CHP yüzde 49, AKP yüzde 42. 7’lik bir oy farkımız var. Sandık görevlisi arkadaşlarımıza uyarıyı yapmak istiyorum. Seçim sonuçları sonuçlanıncaya kadar, torbalar İlçe Seçim Kurulu’na gidene kadar terk etmeyin. Biz bu seçimi aldık" dedi.

Son belirlemelere göre Ankara Büyükşehir Beldiye Başkanı Melih Gökçek, %45 oy aldı, Ankara CHP Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ise %43.8 oy aldı.

Ankara'da seçim heyecanı son heyecanıyla sürüyor. Gelişmeler İnternethaber.com'da.

İŞTE MANSUR YAVAŞ'IN İLK SEÇİM AÇIKLAMASI: