BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Mansur Yavaş 'kazanacağımdan eminim' dedi yüzde verdi

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, "Seçimi kazanacağımdan eminim" dedi. Yavaş, yerel seçimi en az yüzde 52 oyla kazanacağını iddia etti.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir aday adayı Mansur Yavaş, seçim yarışına ididalı bir giriş yaptı. AK Parti'nin adayı Mahmet Özhaseki'nin rakibi olan Yavaş, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuştu. 2014 seçimlerinde yarışı kaybettiği Melih Gökçek'e yüklenen Yavaş,  sözlerine şöyle devam etti:

"10 MİLYAR LİRA ÇÖPE GİTTİ" İDDİASI
"Sadece 5 milyar lira Ankapark'a gömüldü. Otopark, billboard, hafriyat gelirlerindeki kayıplara bakarsak 10 milyar lira çöpe gitti. Oysa bu parayla borcu kalmadığı gibi su ve ulaşım hizmetleri daha ucuz yapılır. Ankaralının cebinden daha az para çıkardı.”

‘KAZANACAĞIMDAN EMİNİM'
Mansur Yavaş, izleyeceği siyaseti ise şöyle anlattı: "Ankara'da kutuplaşmış bir siyaset var. Ankara için toplumun her kesiminin bir araya gelmesi lazım. Bunu, önceki seçimde daha iyi anlatabilseydik yüzde 50'yi bile aşardık. Seçimde bir güç birliği yapıyoruz. Allah'ın izniyle seçimi kazanacağım. Bunun için en az yüzde 52 oy alacağımı tahmin ediyorum. Seçimi kazanacağımdan da eminim."

BİRİNCİ ÖNCELİK SANDIK GÜVENLİĞİ
2014 seçiminde yapılan bazı hataların bu seçimde yapılmamasının öncelikleri arasında olduğunu belirten Mansur Yavaş, sandık güvenliğine ilişkin şunları kaydetti:

"Mükemmel bir organizasyon planlıyoruz. Sistemi dijital ve manuel kontrol edecek bir yazılım hazırlıyoruz. İki saat içinde seçim sonuçlarını öğrenmiş olacağız. Kesinlikle kaçak olmayacak. Sistemin kuruluş ve işleyişiyle ilgili olarak genel başkanımızdan bu konuda yetki de isteyeceğim. Sandık hileleri, sandıklara sahip olamama gibi gerekçelerle insanlar sandığa gitmiyor. İnanın bu seçimlerde buna fırsat asla verilmeyecek. Sizler oyunuzu gönül rahatlığıyla kullanın. Seçmenimiz, gençlerimiz sandıklara sahip çıkacaktır.”

Mansur Yavaş'ın 'partiyi CHP'leştirdiniz' açıklaması MHP'nin dilinde