BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.492,07
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da korkutan deprem kaç şiddetinde oldu?

MANİSA 'dan son dakika deprem haberi geldi. Manisa'nın Selendi ilçesinde 4,9 büyüklüğünde depremin ardından bir deprem daha meydana geldi. Deprem bir çok ilde hissedildi.

Abone ol

En son deprem haberi Manisa'dan 'dan geldi. Manisa'dan gelen son dakika haberlere göre Selendi ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi birinci depremin ardından Manisa'nın Selendi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem daha  meydana geldiğini duyurdu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Dairesi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı. 

5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre; bugün saat 16.09'da, merkez üssü Selendi olan, yerin 5 kilometre altında 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

son depremler kandilli rasathanesi

6 İLDE HİSSEDİLDİ

İzmir, Uşak, Kütahya, Denizli, Bursa ve Çanakkale'de de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

AFAD'A GÖRE 4.9

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Dairesi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.

AFAD MÜDÜRÜ: TARAMA VE İNCELEMEMİZ SÜRÜYOR

AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen, Selendi ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Şen, depremin ardından ekiplerini tespit çalışmaları için bölgeye sevk ettiklerini anlattı. Şen, "Selendi ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu an bize intikal eden olumsuz bir durum yok. Mahallelerdeki tarama ve incelemelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tespitine göre, saat 16.09'da merkez üssü Selendi olan 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedilmiş, depremin 8,81 kilometre derinlikte oluştuğu belirlenmişti.