BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Manisa'da bir lise kapatıldı, Sakine Öz isyan etti!

Manisa-Akhisar’da eğitim veren Adnan Menderes Lisesi, MEB’in “Genel Liselerin Dönüştürülmesi” kapsamında kapatılarak İmam Hatip Lisesine dönüştürme kararı alındı.

Abone ol

Öğrenci ve veliler, liselerinin kapatılmasından endişe duyarken, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, binlerce imzanın sahibi Akhisarlıların sesini Bakan Nabi Avcı’ya duyurdu, Manisa’daki yetkililerin sorunun çözümüne dair adım atması gerektiğini savundu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, lise dönüştürme sorunlarına ilişkin şu açıklamada bulundu ve velilerin 10 Şubat Pazartesi günü, saat 11.30’da Adnan Menderes Lisesi önündeki basın açıklamasına katılacaklarını belirtti.

“Lise Dönüştürme Sorunu Akhisar’da Endişe Yaratıyor”
“Akhisarlı öğrencilerimiz, velilerimiz ve muhtarlarımız, Adnan Menderes Lisesi’nin kapatılması kararına haklı itirazlarını dile getirmekteler.
Sayın Bakan Nabi Avcı’ya, Manisa genelinde hangi liselerin, nasıl bir gerekçeyle kapatıldığını, hangi liselerin ne gibi gerekçelerle İmam Hatip’e, meslek lisesine ya da Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldüğünü soruyoruz.

“Hangi lise, hangi liseye dönüştürüldü?”
Sayın Bakan Nabi Avcı’ya, Manisa ili genelinde ve Akhisar özelinde devredilme ve dönüştürme kapsamına alınan liseleri tek tek sorduk. Acaba hangi ilçede, hangi lise dönüştürme kapsamına alındı, bu liselerden hangileri imam hatip, anadolu ya da meslek lisesi yapıldı? Dönüştürmede, valilik ve il milli eğitim bünyesinde hangi ölçütlere göre kararlar alındı, Bakanlık Ankara’da bu konuda nasıl bir çalışma yürüttü? Karardan önce ve sonra, Akhisar’da toplam kaç meslek, imam hatip ve Anadolu lisesi kuruldu, açıklanmasını bekliyoruz.

Biz, bu dönem yeni kayıt almayan Adnan Menderes Lisesi’nin velileriyle birlikte, İmam Hatip Lisesine dönüştürülme kararının gerekçesini de öğrenmek istiyoruz. Lisenin okul aile birliğinin, Adnan Menderes Lisesi’nin İmam Hatip yerine Anadolu Lisesine dönüştürülme önerisi karşısında, bakanlığın ve valiliğin vereceği yanıtı da bekliyoruz.

“Kapatılan Liselerde Velilerin Masrafları Arttı”
‘Genel Liselerin Dönüştürülmesi’ kapsamında, liselerinin kapatılarak İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceği kararı alınan Adnan Menderes Lisesi öğrencilerinin velilerinin bir bölümü, çocuklarını ya farklı okullara naklettirmiş ya da yeni kayıt alınmadığı gerekçesiyle çocuklarını yerleşim yerlerinden uzaktaki okullara göndermek zorunda kalmışlardır.

Okulun dönüştürülme sürecinin yarattığı sorunlar, okul mevcudunda azalmayı ve veliler açısından tedirginliği beraberinde getirmiştir.
Öğrencilerimizi uzak mesafedeki okullara yollamak durumunda kalan birçok velimizin servis ve beslenme masrafları artmış, trafikte zaman yitiren çocuklarımızın ayrıca kaza riski yükselmiştir.

“Okullar Hangi Gerekçeyle Kapatılıyor?”
Velilerimizin talebini Bakanlığa ilettik, bu konuda Manisa’daki yetkililerden de duyarlılık ve net açıklamalar bekliyoruz: Okul Aile Birliği, Adnan Menderes Lisesi’nin de içinde bulunduğu ‘genel liselerin dönüştürülmesi’ listesinde Akhisar’da hangi lisenin, neden kapatıldığını ve yerlerine hangi gerekçelerle imam hatip, Anadolu ya da meslek lisesi açıldığını bilmek istiyor. Velilerimizin, öğrencilerimizin ve mahalle sakinlerinin önemli bir bölümü, topladıkları imzalarla okullarına sahip
çıkmakta, illa ki bir dönüştürme olacaksa Adnan Menderes Lisesi’nin Anadolu lisesine dönüştürülmesini talep etmektedir.

“Amacımız Açık: Eğitim Hakkı Yokuşa Sürülmesin”

Amacımız açıktır: Bizim ne imam hatiplerle, ne de meslek lisesi ve Anadolu liseleriyle bir sorunumuz yok. Sadece yerel taleplerin dikkate alınmasını istiyoruz. Öğrenci ve velilerin kendi mahallelerinde rahat, yakın mesafede ve mümkün olduğunca masrafsız, nitelikli bir eğitim almasından tarafız.

Velilerimiz, liselerinin kapatılması ve dönüştürülmesindeki gerçek gerekçeleri öğrenmek istiyor. Bunun için de 10 Şubat Pazartesi günü 11.30’da Adnan Menderes Lisesi önündeki dayanışma ve taleplerine ortak olmak istiyoruz.