BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  DÜNYA

Mancini’ye sahip çıktı

Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay, İtalyan teknik direktör Mancini’nin kendileri gibi bir insan olduğunu ve elinde sihirli değnek olmadığın...

Abone ol

Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay, İtalyan teknik direktör Mancini’nin kendileri gibi bir insan olduğunu ve elinde sihirli değnek olmadığını söyledi.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da düzenlenen, ’2013 Sarı-Kırmızı Kareler’ fotoğraf yarışması ödül töreninin ardından Özkan Olcay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaray’ın ilk yarıda Real Madrid karşısında yürekli bir şekilde oynadığını dile getiren Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay, "Real Madrid ile oynadığımız maçtan ilk yarıda sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştık ve rakip takım 10 kişi kalmıştı. Mücadeleden sürprizle bir şekilde sahadan çıkabilir miyiz diye ümitlendik. Fakat ikinci yarıya başladık. Bizim futbolcularımız ilk yarıda güzel oyunu, tedbirli oyunu bırakıp bir maceranın peşine düşmüş gibi birden saldırıya geçtiler. Gelen goller bizi yine hüsran, yine hüsran dedirtecek bir pozisyona getirdi. O bakımdan çok üzgünüz" dedi.

"ŞANSIZ BİR PERİYOTUN İÇİNDEN GEÇİYORUZ"
Şansız bir periyotun içinden geçtiklerini vurgulayan Olcay, "Galatasaray’ın gerek içerideki maçları, gerekse Avrupa kupasında oynayacağı maçların çok önemli olduğunun bilincindeyiz. En kısa sürede toparlanarak bu süreci en iyi şekilde atlatmalıyız. Bu süreçte bir yumruk gibi bir araya gelip kenetlenmek ve moral bozucu hiçbir faktörü göz önüne almaksızın, Galatasaray’ın başarılarına yine geri dönmesini sağlayacak tedbirleri almasını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

“GAYET KALİTELİ ELEMANLAR VAR”
Galatasaray’ın mevcut kadrosunda çok kaliteli ve kıymetli futbolcular olduğunu söyleyen Olcay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Piyasada mevcut malzeme, bizim istediğimiz çok fazla seleksiyonu yapmaya imkan verecek şekilde değil. Tabii ticarette bir kural vardır. Arz-talep durumu çok geçerlidir. Arz edilen malzeme, taleple birbiri ile dengeli olmalıdır. Herkes malzemenin değerinin kıymetini bir kenara bıraktı, şimdi kim ne kadar fazla isteyebilirim, bu zor durumda ne kadar fazla alabilirim düşüncesindeler. Dolayısıyla biz illa ki transfer yapmak için neticesinde fayda görmeyeceğimiz alelacele yapılan transferin çok faydalı olacağını düşünmüyoruz. Galatasaray’ın elinde gayet kaliteli gayet kıymetli elemanlar var. Fakat 6+0+4 kuralının getirdiği mecburiyetler neticesinde oynatamadığımız oyuncuların yeterince şans bulamamaktan dolayı formlarını kendilerine yakışan seviyede tutamamaları bu zor dönemecin ortaya çıkardığı güçlüklerden bir tanesidir. Tabii elimizden geleni yapacağız ama biraz da şansa ihtiyacımız var. Bu sıralarda her şey bizim düşündüğümüzün tersine hiç beklemediğimiz 6-7 tane sakatlığın üst üste gelmiş olması. En kritik yerlerdeki oyuncularımızın bu sakatlıklardan nasip almış olması bizim şansız taraflarımızdan birini meydana getiriyor. Ama mücadelemizde hiçbir zaman yılmadan daima ileriye bakarak başarılı olmanın gerekleri neyse mantıklı, akıllı bir şekilde davranarak bu kriz dönemini aşmak için bütün gayretimizi ortaya koyacağız” dedi.

"HERKES BİRBİRİNİ TANIYACAK"
Galatasaray’ın kötü gidişatı ve alınan mağlubiyetlerin ardından İtalyan Teknik Direktör Roberto Mancini’ye açıklamaları ile sahip çıkan Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay, “Neticede Mancini’de bizim gibi bir insandır. Elinde sihirli değnek yok. Herkes birbirini tanıyacak. Eksikliklerini gidermek için belirli bir zaman içerisinde bu kritik sürecin gerektirdiği çalışmaları yapacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var. Birazda şansın topun çizgiden geçmesi neticesinde bizim lehimize olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)