BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  DÜNYA

Mancini Arena’ya çıkıyor

Galatasaray, Süper Lig’in 8. haftasında bugün Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Roberto Mancini, bu maçla ilk kez Türk Telekom Arena’ya...

Abone ol

Galatasaray, Süper Lig’in 8. haftasında bugün Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Roberto Mancini, bu maçla ilk kez Türk Telekom Arena’ya çıkacak.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacak maç saat 19.00’da başlayacak. Müsabakada Mustafa İlker Coşkun düdük çalacak. Coşkun’un yardımcılıklarını Gökhan Memişoğlu ve Muhittin Gürses yapacak. İlave yardımcı hakem görevini Hakan Ceylan ve Erkan Engin üstlenirken, Mustafa Sönmez ise dördüncü hakem olarak saha kenarında olacak.

ROBERTO MANCINI İLK KEZ ARENA’DA
Galatasaray, yeni teknik direktörü Roberto Mancini yönetiminde üçüncü resmi maçına çıkacak. Roberto Mancini yönetimindeki ilk resmi maçında Juventus’a deplasmanda rakip olan Galatasaray, bu karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrılmıştı. Galatasaray, ligde ise İtalyan teknik adam yönetiminde Akhisar Belediye’ye 2-1 mağlup oldu. Roberto Mancini, Kardemir Karabükspor maçı ile beraber ilk kez Türk Telekom Arena’ya çıkacak.

GALATASARAY
Bir maçı eksik olan Galatasaray, Kardemir Karabükspor maçı öncesi 7 puana sahip. Galatasaray’ın, beşinci haftadaki oynadığı Beşiktaş maçı ise Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğü sürerken, uzatma dakikalarında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti. Geçtiğimiz sezon 7. hafta sonunda 14 puanla lider durumda olan Galatasaray, 2011-12 sezonunda da 7. hafta itibariyle 14 puan toplamış fakat ikinci sırada yer almıştı.

ARENA’DA SEZONUN 4. MAÇI
Kardemir Karabükspor maçı aynı zamanda Galatasaray’ın ligde bu sezon kendi sahasında oynayacağı dördüncü maç olacak. Ligin ilk haftasında Arena’da Gaziantepspor’u konuk eden Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. Dördüncü haftadaki MP Antalyaspor ve altıncı haftadaki Çaykur Rizespor maçları ise Galatasaray’ın üstün oyununa rağmen 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.

SEZONUN EN GOLCÜ İSMİ: DROGBA
Galatasaray bu sezon tescil edilmeyen Beşiktaş maçı ile beraber 10 resmi maçı çıktı. Bu maçlarda Didier Drogba 10 maçın tamamında sahaya çıktı ve 6 gol attı. Drogba’nın ligde ise Beşiktaş maçı da dahil olmak üzere 4 golü bulunuyor.

KARDEMİR KARABÜKSPOR
Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu 40 puanla 15. sırada tamamlayan Kardemir Karabükspor, içine bulunduğumuz sezonda 7. hafta itibariyle 8 puan toplayarak, 11. sırada yer aldı. Karabükspor, ligin ilk üç haftasında 7 puan toplarken, kalan dört haftada ise sadece 1 puan alabildi.

2012-2013 SEZONU
Geçtiğimiz sezon iki ekip 12. ve 29. haftalarda birbirlerine rakip olmuşlardı. Ligin 12. haftasında Arena’da oynanan karşılaşmadan Galatasaray 3-1 mağlup ayrılmıştı. Ligin 29. haftasında oynanan karşılaşmadan ise bu kez Galatasaray 1-0 galip ayrılmış, gol ise Wesley Sneijder’den gelmişti.

13. RANDEVU
Galatasaray, Kardemir Karabükspor ile lig tarihinde bu maçla birlikte 13. kez karşılaşacak. İki takım arasında yapılan 12 maçtan 6’sını Galatasaray, 2’sini Kardemir Karabükspor kazandı, 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray’ın bulduğu 20 gole karşılık, Kardemir Karabükspor 9 gol bulabildi.
(İHA)