BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.412,86
HABER /  GÜNCEL

Manchester United Bayer Leverkusen maçı

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Manchester United, Manchester United ile karşılaştı.

Abone ol
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda oynanan maçta Manchester United, sahasında Almanya'nınc 4-2 yendi.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda oynanan maçta Manchester United, sahasında Almanya'nın Bayer Leverkusen takımını 4-2 yendi. Seyirci desteğini arkasına alarak maça baskılı başlayan Manchester United, Alman ekibinin savunmasını aşmakta zorlanınca ilk 10 dakikalık bölümde Rooney ve Robin van Persie'nin ceza yayı üzerinden çektiği şutlarla tribünleri ayağa kaldırdı ancak skor üretemedi. Savunmanın ortasında görev yapan ve hatasıza yakın performans ortaya koyan Ömer Toprak-Spahic ikilisini geçmekte zorlanan ev sahibi ekip, aradığı golü 22. dakikada Rooney ile buldu. Sol kanatta topla buluşan Evra'nın ortasında, savunmanın arkasında kendisini unutturan Rooney, şık bir vuruşla bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü attı. Sakatlık döneminin ardından ilk kez geçen hafta ligde Crystal Palace karşısında forma giyen İngiliz futbolcu o maçta da fileleri havalandırmıştı.
 
Geriye düştükten sonra daha ofansif bir futbol ortaya koyan Alman ekibi, duran toplarla ve uzaktan şutlarla kaleyi yokladı ancak beraberlik golünü bulamadı. 36. dakikada penaltı noktası üzerinde boş pozisyondaki Rooney'e çıkarılan pası kesen Emre Can, takımı adına önemli bir tehlikeyi önledi.

İlk yarının sonlarına doğru ev sahibi ekip etkili ataklarla rakip kaleye yüklendi. Emre, 42. dakikada ani gelişen Manchester United atağını Robin van Persie'ye faul yaparak kesti. Sol çaprazdan kazanılan serbest atışta, Rooney topu doğrudan kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. 

Kalan dakikalarda Kagawa ve Robin van Persie, yakadıkları pozisyonlarda çerçeveyi bulamadı ve Manchester United ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İkinci yarıya iki takım da önemli fırsatlarla başladı. Bayer Levekusenli Sam, ceza alanında kontrol ettiği topu yerden kaleye gönderdi ancak kaleci De Gea meşin yuvarlağı kontrol etti. Bu pozisyonun hemen ardından, savunmada topla buluşan Ömer Toprak, kontrolünü kaybedince Rooney kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yıldız futbolcunun vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.

Konuk ekip, 54. dakikada eşitliği yakaladı. Heung-Min'in ortaladığı topu ceza alanı önünde kontrol eden Rolfes, sert bir vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1

Manchester United'ın gol sonraki baskısı hemen sonuç verdi ve sahneye çıkan Robin van Persie, takımını yeniden öne geçirdi. 59. dakikada Valencia'nın ortaladığı topu Hollandalı futbolcu vole vuruşuyla kaleye gönderdi, Leno'nun müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1

Kaleci De Gea, 70. dakikada maçın skoruna yansıyan üst üste önemli hamlelere imza attı. Bender'in ceza sahası içinden çektiği şutta golü önleyen Gea, bekletmeden uzun bir degajla Rooney'i topla buluşturdu. İngiliz futbolcu, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruyla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı: 3-1

Oyunun kontrolünü eline alan "Kırmızı Şeytanlar", bitime 10 dakika kala farkı üçe çıkardı. Ev sahibi ekibin ani gelişen atağında Rooney, pasını sağındaki Valencia'ya aktardı. Bu futbolcunun ceza sahasına girer girmez bekletmeden vuruşunda, top filelerle buluştu: 4-1
88. dakikada Emre Can'ın sağ taraftan kullandığı korner atışında, Reinartz'ın kafa vuruşunda top üst direkten geri geldi. Karambolde kalan topu Ömer Toprak ağlara gönderdi ve durumu 4-2 yaptı.

Manchester United, A Grubu'ndaki ilk maçında Bayer Leverkusen'i 4-2 mağlup etti.