BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Maltepe belediyesinde skandal bitmiyor

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube üyesiMaltepeBelediyesi işçileri imzalanan sözleşmeye uyulmamasını Belediye binası önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Abone ol

Açıklamayı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Yenigül Özen Çoşkun yaptı. Disk genel-iş üyesi Maltepe belediye işçileri Maltepe belediyesi önünde bulunan işçiler Maltepe belediyesi attığı imzanın arkasında durmuyor. Biz hakkımızı istiyoruz dediler.

Toplu iş sözleşmesi imzalanmasının ardından böylesi önemli kazınmımları olan sözlemesinin toplu bir törenle basına açıklanması pilanlanmıştı. Ancak tören hazırlıklı yapılırken maltepe belediyesi yönetimi toplu iş sözleşmesi ile işçilere verilen hakları veremeyeceklerini söylemeye başlamışlardır. 3 aydır yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştır. Maltepe belediye yönetimi ile imzalan sözleşme işçilere tanına mali ve dari haklar verilen emek ve döktükleri alın teri ile Maltepe belediyesinin gerçek sahipleri olan işçilere verilmemektedir dedi.