BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatya raftingin yeni merkezi olacak

Türkiye'nin en uzun kanyonlarından birini sınırlarında bulunduran Malatya, raftingin vazgeçilmezleri arasına girmeye hazırlanıyor.

Abone ol

Türkiye'nin en uzun kanyonlarından olan Malatya'nın Darende ilçesindeki ''Tohma Kanyonu'', bozulmamış doğal güzelliğiyle doğa sporu tutkunlarına 17 kilometrelik parkurda rafting yapma imkanı sunuyor.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, vatandaşların Malatya'yı sadece kayısısıyla tanıdığını belirterek, turizm pastasından hak ettiği payı alamayan Malatya'nın görülmesi gereken pek çok tarihi ve doğal güzellikleri bulunduğunu söyledi.

Kentin önemli turizm merkezlerinden Tohma Kanyonu'nun Darende'de bulunduğunu ifade eden Aktaş, Türkiye'nin en büyük kanyonları arasında yer alan ve güzellikleriyle insanları büyüleyen Tohma Kanyonu'nun bu özelliklerinin pek bilinmediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Kaymakamlık olarak şimdiye kadar hak ettiği değeri bulamayan Tohma Kanyonu'nu vatandaşlarımıza tanıtmak istiyoruz. 17 kilometre uzunluğundaki kanyon, son dönemlerin gözde doğa sporlarından olan rafting için son derece uygun. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında rafting yapmak isteyen vatandaşlarımız buraya geliyor. Tohma Kanyonu'nde ekim sonuna kadar refting yapılabiliyor. Burası daha yeni yeni bilinmeye başlandı. Çok kısa süre içerisinde keşfedileceğini ve talebin artacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Dernek kuruldu

Aktaş, Darende'yi özellikle rafting alanında Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri haline getirmek istediklerini diye getirerek, raftinge olan ilgili artırmak için Darende Rafting ve Doğa Sporları Kulübü adında bir dernek kurduklarını bildirdi.

Gençlerimiz enerjilerini burada deşarj ettiklerini anlatan Aktaş, ''Gittikçe artan bir ilgi var raftinge. Darende'de de un var, şeker var, yağ var ama helva yapan yok. Biz en kısa zamanda ilçemizi tanıtmayı planlıyoruz. Darende keşfedilmeyi bekleyen, eşsiz güzelliklere sahip olan bir yer. Burası turizm açısından keşfedilmeyi bekleyen eşsiz bir merkez. Doğa ve inanç turizminin kesiştiği bir merkez. Somuncu Baba olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri Yıldırım Bayezit Han zamanında yaşamıştır. Somuncu Baba'nın mezarının bulunduğu Somuncu Baba Külliyesi de ilçemizde yer alıyor. Burayı her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor. İlçemizi inanç ve doğa turizmi açısından öne çıkarmak istiyoruz'' diye konuştu.