BIST 10.214
DOLAR 32,20
EURO 34,64
ALTIN 2.390,57
HABER /  DÜNYA

Malala Yusufzai ABD’de ayakta alkışlandı

Pakistan’da kız çocuklarının eğitim almasını savunan ve bu yüzden Taliban tarafından vurulan 16 yaşındaki Malala Yusufzai BM’de yaptığı konu...

Abone ol

Pakistan’da kız çocuklarının eğitim almasını savunan ve bu yüzden Taliban tarafından vurulan 16 yaşındaki Malala Yusufzai BM’de yaptığı konuşma sonrası uzun süre ayakta alkışlandı.
Geçen sene Taliba tarafından vurulan Malala BM Gençlik Meclisi’nde eğitim reformları konusunda yaptığı konuşmada eğitimin tüm dünyayı değiştireceğini ifade etti. Malala konuşmasında ayrıca, “Kalemlerimizi ve kitaplarımızı alalım. Onlar bizim en güçlü silahlarımız. Bir çocuk, bir öğretmen, bir kalem ve bir kitap bütün dünyayı değiştirebilir. Eğitim tek çözümdür. Teröristler benim amacımı değiştirebileceklerini düşündüler ve benim hedeflerimi durdurmaya çalıştılar fakat hayatımda hiç bir şey değişmedi. Şundan emin olabilirsiniz ki zayıflık, korku ve umutsuzluk öldü. Güç ve cesaret doğdu” şeklinde konuştu.
Malala, BM’nin merkezi New York’ta yaklaşık 1000 öğrencinin olduğu mecliste konuşma yaparken BM ise Malala’nın doğum günü olan 12 Temmuz’u “Malala Günü” olarak ilan etti. Malala 11 yaşındayken kızların eğitim almasının engellenmemesi konusundaki konuşmalarıyla tüm dünya kamuoyunun dikkatini çekmişti. Geçtiğimiz Ekim ayında okuldan eve döndüğü sırada Taliban tarafından boynundan vurulan Malala Şubat ayına kadar Birmingham hastanesinde yatmıştı. Şubat ayında taburcu olan Malala bir dizi düzeltici ameliyattan sonra ise sağlığına kavuşmuştu.
(İHA)