BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,10
ALTIN 2.451,47

Makedonlar Erdoğan'ı bağrına bastı

Makedonlar Erdoğan'ı bağrına bastı

Başbakan erdoğan'ın makedonya temasları sürüyor. tika tarafından yaptırılan mustafa paşa camisi'ni inceleyen erdoğan, cami avlusunda toplanan soydaşlara seslendi.

Makedonlar Erdoğan'ı bağrına bastı

Başbakan Erdoğan'ın Makedonya temasları sürüyor. TİKA tarafından yaptırılan Mustafa Paşa Camisi'ni inceleyen Erdoğan, cami avlusunda toplanan soydaşlara seslendi.
Makedonlar Erdoğan'ı bağrına bastı

Burada yaptığı konuşmasında Erdoğan, Türkiye'deki Makedonya göçmenlerinin ve Makedonya'daki soydaşların iki ülke arasında birer köprü vazifesi olduklarını ifade etti.
Makedonlar Erdoğan'ı bağrına bastı

Erdoğan konuşmasında aradaki mesafenin uzaklığına rağmen iki ülkenin sevinçleri ve hüzünlerinin bir olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Üsküp'ün, Kalkandelen'in, Gostivar'ın, Manastır'ın Debre'nin, Ohri'nin yüreği ile İstanbul'un, Bursa'nın, İzmir'in, Ankara'nın tüm Türkiye'nin yüreği aynı anda atıyor. Şundan emin olun; siz burada ne kadar mutlu, huzurlu olursanız, biz de Türkiye'de o kadar mutlu ve huzurlu oluruz. Sizin sevinciniz, bizim sevincimiz, sizin hüznünüz, bizim hüznümüz, sizlerin huzuru ve mutluluğu için Türkiye olarak her türlü gayreti sarf ediyoruz."

Makedonlar Erdoğan'ı bağrına bastı

Mustafa Paşa Camisi'nin Üsküp'deki diğer camiler gibi dostluğun, kardeşliğin ve barışın sembolü olması temennisinde bulunan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Burada bu camide ibadet eden bütün Müslüman kardeşlerime sesleniyorum: Aranvutuyla, Türküyle, Romanıyla, aklınıza ne gelirse hepsine hitap ediyorum. İslam, silm kökünden, yani barış anlamına gelen bir dindir. İslam barışın, kardeşliğin, muhabbettin dinidir"