BIST 9.716
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.421,73
POLİTİKA

Mahmut Tanal: Asıl hedef bendim

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, DHKPC'li olduğu iddia edilen iki şahsın adını vererek TBMM'ye girmeye çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, dün DHKPC'li olduğu iddia edilen iki kişinin kendisinin adını vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girmeye çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı. TBMM'de bir grup CHP'li milletvekiliyle birlikte düzenlenen basın toplantısında Tanal şunları söyledi:

Değerli basın mensupları, biliyorsunuz dün bu çatı altında üzüntü verici bir hadise yaşandı. Saat 14.50 sıralarında Meclis Dikmen Kapısına gelen Mulla Zincir ve Eylem Yücel isimli şahıslar, “Mahmut Tanal’la görüşeceğiz” diyerek içeri girmek istemişlerdir.

Giriş bölümünde, polislerin arama ve güvenlik sorgulaması sırasında, Meclis personelinden birini rehin almaya çalışan şahıslar, polisler tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Müdahale sırasında polis memurlarından biri kesici ve delici aletle yaralanmıştır. Polis memuru kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, kendisine acil şifalar diliyorum.

Yapılan ilk incelemede, kadın şüphelinin hakaret suçundan arama kaydının bulunduğu, ayrıca her iki şüphelinin terör örgütü DHKP/C ile bağlantılı olduklarının belirlendiği açıklanmıştır.

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Zanlıların üzerinde yapılan aramada bomba düzeneği süsü verilmiş bir parfüm kutusu ile el yapımı kesici aletlerin bulunduğu” kaydedilmiştir.

Bu menfur eylemin üzerinden 5 saat geçtikten sonra, akşam üzeri ‘son dakika’ haberi olarak basına servis edildiğini dikkatinize sunuyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, söz konusu şahısları kesinlikle ama kesinlikle tanımıyorum. Hayatımda hiç karşılaşmadım. Tanınan bir milletvekiliyim. Gerekli birimlerden talep edilirse en fazla kartvizit basan, en fazla kartvizit dağıtan, en fazla ziyaretçisi olan milletvekiliyim.

Sitene Ekle
Etiketler