BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Mahkemeden Ermenek için flaş karar!

Ermenek maden kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilen 8 kişiden 5'i tutuklandı.

Abone ol

Ermenek'te meydana gelen maden kazasına ilişkin soruşturmada, aralarında Has Şekerler Maden Şirketi'nin sahibi Saffet Uyar'ın da bulunduğu 5 kişi mahkemece tutuklandı. 2 kadın mühendis ile iş güvenliği uzmanı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET" SUÇLAMASI

Ermenek Adliyesine sevk edilen, maden ocağı işletmecisi Saffet Uyar, maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey, madenin İşletme Müdürü Yavuz Özsoy, maden mühendisleri Cemile Karaca ve Nuray Yetiş, maden sahasının ruhsat sahibi şirketin işletme müdürü Mehmet Zeybek, maden mühendisi Ali Kurt ve İş Güvenlik Uzmanı Engin Yeti'nin savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan" mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan, Saffet Uyar, Abdullah Özbey, Yavuz Özsoy, Mehmet Zeybek ve Ali Kurt tutuklandı. Karaca, Yetiş ile Yeti ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

"MAHKEME HERKESTEN TEK TEK DETAYLI İFADE ALDI"

Maden sahibi Saffet Uyar'ın avukatı Şeref Han, makeme çıkışında yaptığı açıklamada; "Mahkeme heyeti herkesi tek tek detaylı bir şekilde ifadesini aldı. O nedenlede mahkeme uzun surdu. 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan mahkeme sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı. Mühendislerden Cemile hanım, Nuray hanım ev Engin bey hakkında da adli kontrol kararı verildi" dedi.

2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI 16 İŞÇİ ARANIYOR

28 Ekim Salı günü öğle saatlerinde Has Şeker Madencilik Şirketi tarafından işletilen maden ocağını su basmış, 18 işçi mahsur kalmıştı. Madencilerden ikisinin cesedine arama çalışmalarının 10'uncu gününde, 6 Kasım Perşembe akşamı ulaşılmıştı. 16 işçiyi arama çalışmaları ise hâlâ sürüyor.