BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Magandalar adliyeye sevk edildi

Adana’da uyuşturucu nedeniyle sokak ortasında silahlı çatışmaya girdikleri sırada 74 yaşındaki bir kadının ölümüne neden olan 3 kişi adliyey...

Abone ol

Adana’da uyuşturucu nedeniyle sokak ortasında silahlı çatışmaya girdikleri sırada 74 yaşındaki bir kadının ölümüne neden olan 3 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, olay, 24 Nisan 2014 günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Barış Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan 74 yaşındaki Nahide Kurt, eski komşusunu ziyarete gitti. Bir süre komşusu ile sohbet eden Kurt, evine dönmek için ayrıldı. Kurt sokakta yürürken, tek katlı boş bir gecekondunun çatısından sokağa pompalı tüfekle ateş açıldı. Motosiklet ile sokaktan geçen iki genç de tabancayla çatıya doğru ateş açarak karşılık verdi. İki ateş arasında kalarak ağır yaralanan Nahide Kurt, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirirken, şüpheliler ise kaçtı.
Nahide Kurt’un Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde vücuduna çok sayıda saçma ile biri kalbine olmak üzere 2 tabanca kurşunu isabet ettiği anlaşıldı. Otopsinin ardından Nahide Kurt’un cenazesi yakınları tarafından götürüldüğü Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi. Nahide Kurt’un eşi Ramazan Kurt, şüphelilerin cezalandırılmasını istedi.
Uyuşturucu satıcılarının bölge paylaşımı nedeniyle çıktığı ileri sürülen olayla ilgili çalışma başlatan polis, katil şüphelisi olarak 28 yaşındaki Ercan Y., 24 yaşındaki Caner Y. ile 17 yaşındaki M.Ö.’yü düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şahıslar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında bir zanlı, "Kadının ölmesini kim ister" diyerek basın mensuplarına küfür etti.
(İHA)