BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Maganda kurşunu çıkarılamadı

Yılbaşı kutlamalarında başına kurşun isabet eden minik Arif'in sağlık durumu hala ciddiyetini koruyor

Abone ol

İzmir 'de yılbaşı gecesi havai fişek gösterisini izlediği sırada başından vurulan 11 yaşındaki Arif Dallı 'nın bugün ameliyata alındığı, kanama riski nedeniyle kafasındaki kurşunun çıkarılamadığı belirtildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre kurşunun oluşturduğu ödem nedeniyle Arif'in bugün ameliyata alındığı, kafa içi basıncın düşürülmesine yönelik müdahalede bulunulduğu belirtildi.

Kafanın içindeki kurşunun kanama riski nedeniyle çıkarılamadığını belirten yetkililer, hastanın ağır koma halinin devam ettiği, kafa içi basıncın normale dönmesi halinde kurşunun çıkarılması için operasyon yapılabileceğini belirttiler.

Baba Şerafettin Dallı , AA muhabirine yaptığı açıklamada doktorların merminin tehlikeli bir bölgede olduğu bilgisini verdiğini, oğlunun durumunun kritik olduğunu belirterek, ''Yapacak bir şey yok, bekliyoruz'' dedi.

Öte yandan polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme sonucu, kurşunun, ''yükselmesini tamamlayıp düşüşe geçtiği sırada'' Arif'in kafasına isabet ettiği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.

Adli tıp uzmanları, ''yorgun kurşun'' olarak tanımlanan bu tip yaralanmaların özellikle daha ince kemik yapısına sahip çocuklarda hayati tehlike yaratabileceğine dikkat çekti.

Ekim ayında Karabağlar ilçesinde parkta oynayan Umut Ceylan'ın da ''yorgun kurşun'' ile hayatını kaybettiğine dikkati çeken uzmanlar, Arif'in kafasından mermi çekirdeğinin çıkarılması halinde balistik inceleme sonucu, kayıtlı olması halinde silaha ve silahı kullanan kişiye ulaşılabileceğini belirtti.