Mafya liderine suikast! Olay yerinde hayatını kaybetti: O anlar böyle görüntülendi

İsrail'in en büyük mafya liderlerinden biri olan Yanis Yushvaev, güpegündüz suikaste uğrayarak öldürüldü.

İsrail'in en tehlikeli suçlularından biri olarak bilinen Yanis Yushvaev, önceki gün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.Bir benzin istasyonunun çıkışında suikastçının arkadan yakın mesafe ateş ederek öldürdüğü anlar da güvenlik kamerasında ortaya çıktı.

Yaklaşık 10 yıl önce de benzer bir suikast girişiminden kurtulan Yushvaev'in arkasından yaklaşan gri kapüşonlu ve şapkalı katil, mafya lideri ve iki arkadaşını takip ederek benzin istasyonundan çıkışında yakın mesafeden silahını ateşliyor.

Mafya liderine suikast! Olay yerinde hayatını kaybetti: O anlar böyle görüntülendi - Resim: 0

SİLİKON MASKE DETAYI

Belaaz News'e göre, katil silikon bir maske takmış olabilir ve bu da kaçmasına olanak sağlamış olabilir.

Polislerin "kan davalarına karışmış bir suç çetesinin başı" olarak tanımladığı Yushvaev, yere yığılırken, diğer iki adam, silahlı adamın arkalarında olduğunu bilmeden korku içinde saklandı.

OLAY YERİNDE ÖLDÜ

Sağlık görevlileri, Yushvaev'in "nabzının olmadığını, nefes almadığını ve ciddi yaralanmalar geçirdiğini" belirterek olay yerinde ölümünü açıkladı.

Yushvaev, sadece bir restoran sahibi olan "çok iyi tanınmış" bir iş adamı olduğunu geçmişte ısrarla savunmuştu.

Mafya liderine suikast! Olay yerinde hayatını kaybetti: O anlar böyle görüntülendi - Resim: 1

Nefes'in Times of Israel'den aktardığına göre, silahlı saldırılar, el bombası saldırıları ve araba yakma olaylarına karışma şüphesiyle defalarca tutuklanmış, ancak mahkumiyetten kurtulmuştu.

Mafya lideri Moskova'dan dönüşünde Tel Aviv'deki Ben Gurion havaalanında tutuklanmasından sadece altı ay sonra öldürüldü.

HİÇ TELEFONDA KONUŞMUYORDU

2021 yılında, bir iş adamını 1,1 milyon dolar ödemezse silahla öldürmekle tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Haziran 2025'te Or Akiva'daki evlere ve iş yerlerine ateş açtığı iddiasıyla tutuklandı, ancak Jerusalem Post'un haberine göre, suçlama yöneltilmeden serbest bırakıldı.

Mafya liderinin adamlarından "tam sadakat" talep ettiği ve telefon dinlemelerinden kaçınmak için "neredeyse hiç telefonda konuşmadığı" biliniyordu.

İsrail polisinden bir kaynak, geçen Ekim ayında Channel 12'ye verdiği demeçte, "Onu mahkum etmek zor ve bu sinir bozucu" demişti.

SUİKAST ANI KAMERADA: