İBB davasında Baki Aydöner savunma yaptı, İmamoğlu'nun suratı düştü: "Kimse şov beklemesin"
İBB davasının ikinci celsesinde tutuksuz sanık Baki Aydöner ile Ekrem İmamoğlu arasında soğuk rüzgarlar esti. Savunmasına "Kimse benden siyasi şov beklemesin" diyerek başlayan Aydöner konuşurken İmamoğlu'nun suratı düştü.
CHP PM eski üyesi Baki Aydöner, 17 Ağustos günü İBB davasının ikinci celsesinde tutuksuz sanık olarak savunmasını yaptı. Aydöner savunmasına "Ben siyasi savunma yapmayacağım, tamamen hukuki olarak ifademi vereceğim, kimse benden siyasi şov beklemesin" diyerek başladı.
"CHP'liyim CHP’de olmaya devam edeceğim diyen Baki Aydöner, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2009-2014-2019-2024 partim CHP yerelde kimi aday gösterdiyse onu destekledim ve çalıştım. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde başarı sağlaması için Anadolu’da il il çalıştım. Yani partinin adayı Ekrem İmamoğlu'na çalışmak neyse her adaya çalışmakta benim için aynıydı, ben sistemi örgütü çıkar amacını bunları bilmem, tasvip etmem suçlamaları reddediyorum"
YENİ PARTİ'Yİ ANMADI, BUTLANI ELEŞTİRMEDİ
Yeni Parti'yi anmayan Aydöner, "Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı" demedi, mutlak butlanı eleştirmedi ve "Ben CHP‘deyim" dedi.
İMAMOĞLU'NUN SURATI DÜŞTÜ
Edinilen bilgiye göre, Ekrem İmamoğlu her savunmaya kalkan ve kendisine metiyeler dizenlere sımsıkı sarıldı, elini sıktı, soru sordu, dikkatle izledi. İmamoğlu, Baki Aydöner'in elini dahi sıkmadı, sarılmadı, dinlerken sıkıldı, suratı düştü. En önemlisi İmamoğlu soru bile sormadı yani resmen tepkili olduğunu, Aydöner'e kendisini övenlere davrandığı gibi davranmadığını açıkça belli etti.
Baki Aydöner'in İmamoğlu'nu salona girdiği sırada alkışlamadığı görüldü.