BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mafya babası intihara kalkıştı

İtalya’nın önde gelen mafya babalarından biri kabul edilen 79 yaşındaki Bernardo Provenzano, son bir yıldır tutulduğu Parma Cezaevi’nde poşet kullanarak intihara kalkıştı.

Abone ol

Dün geç saatte devriye gezen cezaevi gardiyanları, Provenzano’yubaşına poşet geçirip, boyun kısmından sıkıca bağlamaya çalışırken buldu. Hemen müdehale eden gardiyanlar, poşeti çıkartıp Provenzano’yu revire taşıyarak doktor kontrolünden geçirdi.

Sicilya mafyası Cosa Nostra’nın efsanevi liderlerinden biri olan ve 43 yıllık kaçışın ardından 11 Nisan 2006’da yakayı ele veren Bernardo Provenzano daha önce Novara Cezaevi’ne konuldu. Ancak iki yıl önce beyin damarlarından tıkanıklık olduğu tespit edilen ve ardından da prostat kanseri teşhisi konulan Provenzano, geçtiğimiz yıl tedavisinin yapılabilmesi için, sadece tutuklulara yönelik hizmet veren tam donanımlı bir hastanenin de bulunduğu Parma Cezaevine transfer edildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Provenzano’nun, ziyaretçi izni olmadığı gibi tek kişilik hücrede tutuluyordu.

Olayla ilgili konuşan Gardiyan Sendikası Başkanı Leo Beneduci, “Provenzano’nun kendisini öldürme girişimi, gardiyanların sistemli çalışması sayesinde önlendi. İtalya cezaevlerindeki kötü koşullara karşın gardiyanlar sayesinde hala bir şeyler yapılabiliyor. Ancak yeterli değil. Provenzano, yaptıklarından sonra, hayatının her dakikasını cezaevinde geçirmeli. Aksi takdirde kaybeden İtalya olur” dedi.

Provenzano’nun avukatı Rosalba di Gregorio ise, “Hiç kimse bilgi vermedi. Oğluna haberi ben verdim. Hala şokta. Provenzano’ya poşeti kim verdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalısına tehlikeli olabilecek hiç bir şey verilmemesi gerek. Kısa süre önce cezaevi doktoru Palermo’daki hâkimin isteği üzerine bir rapor hazırladı. Durumunun çok iyi olduğu, depresyon belirtisi göstermediği iddia edildi. Sanırım başka birini kontrol ettiler. Provenzano çok hasta. Her gün hayatını kaybetme riski var. Cezaevinde kalacaksa, insani koşullarda kalmalı ” diye konuştu.