BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Mabel Matiz kimdir, aslen nereli ne dedi gerçek adına bakın!

Mabel Matiz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Mabel Matiz ne dedi soruları bugün gün boyunca sıkça arandı. Gerçek adı Fatih Karaca olan Mabel Matiz aslen Mersinli. Kendine has tarzı ile şarkı söyleyen Mabel Matiz klibinde 1 dolar kullandığı gerekçesi ile hakkında soruşturma açıldı.

Abone ol

Mabel Matiz kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Mabel Matiz'inli ve  gerçek adı ne soruları merak edildi. Asıl mesleği diş doktorluğu olan Mabel Matiz aslen Mersinli ve gerçek adı Fatih Karaca...

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz'e Ya Bu İşler Ne' isimli klibinde '1 dolar' kullandığı gerekçesiyle FETÖ soruşturması açılması sosyal medyada tepki topladı. .

MABEL MATİZ KİMDİR: Sarışın, Öyle Kolaysa, Gel ve Yaşım Çocuk gibi şarkılarıyla son dönemde adını sıklıkla duyuran Mabel Matiz'in gerçek ismi, özel yaşamı ve kariyeri merak edilmeye devam ediyor. İşte, son dönemin popüler isimlerinden Mabel Matiz'e dair merak edilen tüm detaylar...

31 Ağustos 1985 tarihinde dünyaya gelen Mabel Matiz'in gerçek ismi Fatih Karaca'dır. Mersin'in Erdemli ilçesinde şoför bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mabel Matiz, ilkokulu ve liseyi Erdemli'de okudu, üniversite eğitimini ise 2003-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde tamamladı. 2011 yılında Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014'te yarıda bıraktı.

Küçük yaşlardan beri müziğe ilgisi olan Mabel Matiz, müzik eğitimine üniversite zamanlarında aldığı gitar ve şan dersleri ile başladı. İlk bestelerini de üniversite yıllarında yapan şarkıcı, ilk şarkılarını kişisel ev kayıtları şeklinde oluşturmuş, bu şarkıları MySpace sayfası üzerinden anonim olarak yayınlamıştır.

2008'den bu yana kariyerini sürdüren sanatçı, şarkılarına ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk albümünün hazırlıklarına başladı, bu kapsamda proje dahilinde Alper Gemici ve Alper Erinç ile bir araya gelerek albüm için stüdyoya girdi. "Sahne" adıyla aynı ilk albümü Mabel Matiz 11 Mayıs 2011'de piyasaya çıktı, bu albümden 5 şarkıya klip çekti.

Mabel Matiz'in, bütün aranjmanları Can Güngör ve Cihan Mürtezaoğlu’na ait olan, Mete Özgencil ve Yıldız Tilbe'nin katkılarıyla hazırladığı ikinci albümü "Yaşım Çocuk" 5 Ocak 2013'te piyasaya sürüldü. Albüm; Zor Değil, Aşk Yok Olmaktır, Yaşım Çocuk, Alaimisema gibi şarkılarıyla oldukça ses getirmiş, birçok ödül almış ve Milliyet Sanat Dergisi okurları tarafından "Yılın Albümü" seçilmiştir. Sanatçının, aynı yıl yayınlanan Aysel'in albümünde seslendirdiği Sultan Süleyman cover'ı tüm zamanların başarılı Türkçe cover yorumlarından biri olarak kabul edildi.