BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.442,58
HABER /  DÜNYA

LYS şampiyonları başarılarını kutladı

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) birinci olan Efe Yasin Akman ve Hümeyra Çolak ile üçüncü olan Öme...

Abone ol

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) birinci olan Efe Yasin Akman ve Hümeyra Çolak ile üçüncü olan Ömer Mert başarılarını birlikte kutladı.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15- 16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) sonuçları, sınavdan 7 gün sonra açıklandı. DİL-1, DİL-2, DİL-3 puan türlerinden birinci olan yine Galatasaray Lisesi’nden Efe Yasin Akman ve DİL-2, DİL-3 puan türlerinden birinci olan İstanbul Lisesi’nden Hümeyra Çolak ile MF-1 ve MF-2 puan türünde üçüncü olan Ömer Mert, başarılarını birlikte kutladı. Eğitim aldıkları dershanede bir araya gelen üniversite adayları, rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç ile birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı. Toplantıda ilk sözü alan Ardıç, “Bu başarının altından gerek Milli eğitimde gerek dershanelerimizde görev yapan fedakar öğretmen arkadaşlarımızın da katkısı büyüktür. Bunun yanında arkadaşlarımızı çok çalıştı. Ailelerine buradan yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.
Öğrencilere tercih yapmaları konusunda yardımcı olacaklarını da belirten Andıç, “İsabetli bir tercih onların hayatlarını etkileyecektir” dedi. Andıç, yaptığı konuşmanın ardından öğrencileri tek tek tebrik ederek başarılarının devamı diledi.
DİL- 2 ve DİL-3’te 500 tam puan alarak birinci olan, TM dalında da ikinci olarak birinciliğini taçlandıran Hümeyra Çolak, başarı için sistemli çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi. Çolak, “Belki programın önünde gitmiyorsunuz ama programla birlikte ilerliyorsunuz. Güvendiğiniz bir ders mutlaka olmalı. Bu sınavda kişiyi rahatlatıyor. Benim güvendiğim dersim matematikti ve matematik beni yanıltmadı. Bu durum benim diğer eksik olduğum derslere yönelmemi sağladı dedi. Hukuk okumak istediğini belirten Hümeyra Çolak hangi üniversiteye gideceğime karar vermedim’’ diye konuştu.
MF-1 ve MF-2’de üçüncü olan Ömer Mert ise sınava hazırlanırken sistemli çalışmanın kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Seneye sınava girecek olan arkadaşlara tavsiyem sistemli bir şekilde hazırlansınlar” dedi.
Fransızca DİL- 1 ve DİL-2’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Efe Yasin Akman da, “Bu birincilik sadece benim değil bunda arkadaşlarımın, ailemin okulumun, öğretmenlerimin ve dershanemin büyük emeği var. Birinciliği fen dalından bekliyordum ama dilden geldi. Dilden birincilik beklemiyordum ama bana kısmetmiş. Sınava hazırlanırken sosyal hayatımdan hiç bir şey kaybetmedim. Yeri geldiğinde ders çalıştım yerine göre dolaştım’’ dedi.
Galatasaray Lisesi öğrencisi olan Akman, “Yeni sistem Robert gibi okulları olumsuz yönde etkiledi. Okul puanı düşük diye arkadaşım istediği yere giremedi. Yeni sistem bizi biraz geriye attı diyebilirim” şeklinde konuştu.
(İHA)