BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Lütfi Doğan Ermeni olsa...

Mehmet Ali Birand, Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'ın Ermeni olduğu spekülasyonlarına son noktayı koyuyor... "Doğan Ermeni olsa..."

Abone ol

Yeni Aktüel dergisinin gündeme getirdiği Diyanet İşleri Başkanı-Patrik kardeşliği spekülasyonu hala tartışılıyor. Birand, tartışmaya yaklaşıyor...

Yazı: Mehmet Ali Birand
Kaynak:   


Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'ın, eski Ermeni Patriği Şinozk Kalustyan ile kardeş oldukları spekülasyonu bir süredir konuşuluyor. Biri, yazdığı kitapta böyle bir iddia atmış ortaya. Aradan yıllar geçtikten sonra, herhalde gündemsizlikten olacak, sanki yeniymiş gibi tekrar piyasaya sürüldü. Kıyametler koptu. Yorumlar, tanıklıklar ve boş laf salatası servisi yapıldı.

Bu haberlerdeki genel hava, adeta Lütfi Doğan'ın son derece ayıp bir iş yaptığı, hatta günah veya ihanete kadar uzayabilecek bir kusur işlediği şeklindeydi.

Sonunda, herhalde dayanamamış olacak ki, Lütfi Doğan çıktı ve "Biz 5 kardeşiz. Başka bir kardeşimiz de yok" dedi. Yani, günlerce boş yere konuştuğumuz daha da net şekilde anlaşıldı. Demek ki kimseler Doğan'ın kapısını çalıp, bu iddianın gerçek olup olmadığını sormamış.
Bu olayı bir de tersinden okuyalım.

Lütfi Doğan gerçekten eski Ermeni Patriği Kalustyan'ın kardeşi çıksa ne olurdu? Doğan'ı çarmıha mı gerecektik? Yoksa şeriata uygun biçimde taşlatarak cezalandırma yoluna mı gidecektik? Bir müslüman Türk'ün Ermeni kardeşi olması suç mu? Günah mı?

Böyle birşey olsa eminim Doğan çıkar ve "Evet kardeşimdir ve onunla gurur duyuyorum" derdi.