BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.496,69
HABER /  DÜNYA

Lunaparkta korkunç olay parçalandı ölü ve yaralılar var

ABD'de bir lunaparkta "Fire Ball" adlı adlı oyuncağın parçalanması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

Abone ol

ABD'nin Ohio kentinde eyalet fuarının açılışında kurulan lunapark oyuncağının parçalanması sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Ohio Valisi John Kasich, olayın ardından gece geç saatlerde yaptığı basın toplantısında, eyalet fuar alanına kurulan lunapark oyuncaklarından "Fire Ball" adlı aletin parçalandığını ve üzerindeki kişileri havaya savurduğunu belirtti.

Olayda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3'ü ağır 7 kişinin de yaralandığını dile getiren Vali Kasich, "Fuar, hayattaki en güzel şeylerden birisi olmak üzereydi ve bu gece bu kazayla çok korkunç bir trajedi haline geldi." dedi.

Kasich, ek gözetimler tamamlanana kadar tüm oyuncakların kullanıma kapatılması talimatı verdi.

Eyalet Tarım Direktörü David Daniels, "Tasarımına uygun şekilde kurulup kurulmadığından emin olmak için Fire Ball da dahil fuar alanına kurulan tüm oyuncaklar çok kez kontrol edildi. Mekanik testten geçemeyen 4 oyuncağı faaliyete geçirmedik." ifadelerini kullandı.

Faciaya yol açan oyuncağın üretici firması ise konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı.