BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Londra’da ‘terörle mücadele’ operasyonu

MI5’in de dâhil olduğu istihbarat soruşturmaları kapsamında, “terör suçlarına karıştıklarından şüphelenilen” beş erkek ve bir kadın gözaltına alındı.

Abone ol

İngiltere’de MI5’in de dâhil olduğu istihbarat soruşturmaları kapsamında, “terör suçlarına karıştıklarından şüphelenilen” beş erkek ve bir kadın gözaltına alındı.

Londra’da yürütülen operasyonda yaşları 18-30 arasında değişen altı şüpheliden biri polis tarafından şok tabancasıyla etkisiz hale getirildi. Operasyon kapsamında 8 ev ve bir iş yeri polis tarafından arandı.

Gözaltıların İngiltere’de, radikal İslamcıların da dâhil olduğu, olası saldırı planlarıyla ilişkili olduğu anlaşıldı.

Polis gözaltıların olimpiyatlar ya da paralimpik oyunlarla bağlantılı olmadığını belirtti.

BBC İçişleri muhabiri Danny Shaw, güvenlik kaynaklarının gözaltıları “kayda değer” olarak nitelediğini ancak olası bir saldırının zamanlamasına dair henüz bir bilgi verilmediğini söylüyor.

Polisin uzun süredir operasyonla ilgili soruşturmalar yürüttüğü ve bugün kamu güvenliği gerekçesiyle harekete geçtiği anlaşıldı.

Muhabirimiz saldırı şüphesiyle tutuklananlardan ikisinin İngiliz vatandaşı olduğunu bildirdi.

Birleşik Krallık terör tehdidi “terörist saldırı olasılığının güçlü olduğuna işaret eden seviyede” tutulmaya devam ediyor. İngiltere’de bu seviyenin üzerinde durumun daha kritik olduğuna işaret eden iki seviye daha var.