BIST 10.471
DOLAR 32,62
EURO 34,93
ALTIN 2.425,93
HABER /  GÜNCEL

Londra Olimpiyatları planlanan bütçeden azıyla yapılacak

İngiltere'de 2012 Londra Olimpiyatlarının düzenlenmesinden sorumlu bakan, oyunlara 150 gün kala, hazırlıkların bütçenin tümünü kullanmadan tamamlanabileceğine inandığını söyledi.

Abone ol

İngiltere'de Olimpiyatlardan sorumlu bakan yardımcısı Hugh Robertson, 2012 Londra oyunları için planlanan bütçeden daha azının gerekebileceğini söyledi.

Robertson'ın yorumları Olimpiyatlar için ayrılan 830 milyon dolarlık acil durum bütçesine dokunulmadığının ortaya çıkmasının ardından geldi.

Olimpiyatların düzenlenmesinden sorumlu bakan, oyunlara 150 gün kala, inşa programının yüzde 96'sının tamamlandığını da açıkladı.

Ulusal Teftiş Kurulu, Aralık ayında açıkladığı tahminlerinde, oyunların hazırlığı sırasında yaklaşık 14.5 milyar dolarlık bütçenin muhtemelen aşılacağını söylemişti.

Uyarı, hükümetin Londra 2012 Olimpiyat oyunlarının bütçesinin iki katına çıkaracağı açıklamasından sonra yapılmıştı.

Ancak, hükümetin 2012 Şubat ayındaki açıklamaları, olimpiyat bütçesinin tamamının kullanılmadığını, ayrılan acil durum fonuna da dokunulmadığını ortaya koydu.

"Oyunların başlamasına 150 gün kala, zaman ve bütçe planlamasına sadık kalmış durumdayız." diyen Robertson, bugüne kadarki planlama başarısının kendisine, oyunları zamanında ve bütçeyi aşmadan yapabilecekleri konusunda güven verdiğini vurguladı.

Londra 2012 olimpiyat oyunlarında ilk spor müsabakaları 25 Temmuz'da, resmi açılıştan iki gün önce Cardiff, Glasgow ve Coventry kentlerindeki kadınlar futbol karşılaşmaları olacak.

Açılış töreni, kadınlar futbolundaki grup karşılaşmalarından sonra, 27 Temmuz Cuma günü Türkiye saatiyle 21:30'da Olimpiyat Stadyumu'nda yapılacak.

Bilet almak için, Londra 2012 Oyunları'nın resmi internet sayfasına üye olmak gerekiyor.

26 Nisan'a dek başvurular alınacak. Belli bir sayıdan fazla bilet isteyen sporseverlere, fazla biletler çekiliş usulüyle dağıtılacak. Başvuruların kaç biletle sınırlandırılacağı ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Bilet fiyatlarıysa müsabakaya göre değişiyor.