BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  DÜNYA

Loğoğlu Mısır’a gitti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Hükümetin yapamadıklarını muhalefet olarak, Türkiye’nin ilişkilerini komşu ülkelerle iyiye doğru...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Hükümetin yapamadıklarını muhalefet olarak, Türkiye’nin ilişkilerini komşu ülkelerle iyiye doğru götürmeye çalışan bir ziyaretimiz olacak” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Mısır’a gitti. Uçağına binmeden önce ziyaretle ilgili açıklama yapan Loğoğlu, Türk halkının, Türkiye’nin Mısır halkına kardeşliğini, dostluğunu, dayanışmasını ve iyi niyetini götürdüklerini belirterek, “Mesajımız Mısır halkının geleceğinin iyi ve huzurlu olması mesajı olacaktır. Demokrasi ve özgürlükten bahsedeceğiz. Mısır’ın bölgenin en önemli Arap dünyasının mücevheri olduğunu, sözcüsü öncüsü olduğunu belirteceğiz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de sadece iktidardaki parti değil, başka partilerinde bulunduğunu başka yaklaşımlarında bulunduğunu anlatacaklarını ifade eden Loğoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Mevcut ikili ilişkilerdeki sıkıntıların hafifletilmesi, özellikle 300’e yakın iş adamımızın 2 milyon dolara yakın yatırımları bulunuyor. İşadamlarımızın Mısır’da daha elverişli koşullar altında çalışmaları için taleplerde bulunacağız. Mısır’da siyasi temaslarımız olacak. Siyasi partilerle hükümet yetkilileri ve daha çok dışişleri bakanlığı ile ana siyasi yelpazenin e solundan en sağına kadar kim varsa bunlarla görüşmeye çalışacağız. Amaç, Türkiye Mısır ilişkilerine yardımcı olmak ve hizmet etmektir. Hükümetin yapamadıklarını muhalefet olarak Türkiye’nin ilişkilerini komşu ülkelerle köklü olarak iyiye doğru götürmeye çalışan bir ziyaretimiz olacak.”
(İHA)