BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

LIVE TV'den açıklama

Aksiyon Dergisi'nden alıntıladığımız "TRT'nin harcamaları kalın dosyalık" adlı haberde konusu geçen LIVE TV iddiaları 'gerçek dışı' niteledi. İşte LIVE TV'nin açıklam

Abone ol

Aksiyon Dergisi'nden "TRT'de pandoranın kutusu açıldı" adlı haberi internet sitemize vermemiz üzerine LIVE TV'den açıklama geldi. LIVE TV'nin açıklamasının tam metnini yayınlıyoruz:

İnternet sitenizde "TRT'nin harcamaları kalın dosayılık" başlığı altında aksiyon isimli dergiden alıntı yapılarak bir haber yayınlanmıştır. Erdal Şen ve Fatih Uğur'un yazar olarak göründüğü "TRT'de Pandoranın Kutusu Açıldı" başlıklı yazı içerisinde müvekkilim Live TV'ye atfolunmuş gerçeğe aykırı iddialar yer almaktadı:

1- Yazıya göre LIVE TV uyduların parasını ödemeyince yayınlar kesilmiş ve TRT bu parayı ödeyerek yayının tekrar başlamasını sağlamıştır. Oysa LIVE TV ve TRT'nin, uydu yayınını sağlayacak firma ile yaptığı sözleşmelerde görüleceği üzere ücreti ödeyememesi ihtimaline karşılık LIVE TV, hem TRT'ye hem de taşeron firmaya teminat vermiştir; yani LIVE TV'nin bir an iin ücreti ödemediğini farzettiğimizde dahi bunun yaptırımı yayınlarınkesilmesi değil teminatların bozdurulması olacaktır. Kaldı ki müvekkilimin parasını ödeyemediği ve ödemediği hiç bir yayın ve sinyal ücreti yoktur. Ayrıca "2.5 yıllık reklam pazarlama hakkı daha verilmiş" iddianız da doğru değildir. Aksine Live TV'nin TRT ile yaptığı sözleşmenin tamamı sadece 2,5 yıl vadelidir ve "daha" verilen bir şey yoktur. TRT'nin müvekkilimle olan ilişkisinden 2 milyon dolayında zarar ettiğini söyleyeilmenize ise şaşmaktayız. Aksine müvekkilim TRT'yi 5 yıldır aylığı 50 bin Euro'dan satın aldığı pahalı RR Sat firmasının yükünden (iddianızın aksine RR Sat'ı ödemeyerek değil RR Sat'ın kontratını iptal ederek kurtarmıştır) ve TRT-INT, TRT FM ve Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun yıllık taşıma ücreti yüzbinlerce dolar kıymetindeki sayısal sinyallerini ise adı geçen yerlere hiçbir karşılık almadan bedava taşımaktadır.

2- Sözkonusu yazınızda yine LIVE TV'nin TRT-İNT'in izlenirliği ile ilgili GFK logosuyla gönderdiği raporların sahte olması hususunda müvekkilim şirkete haksız suçlamalarda bulunmaktasınız. TRT, LIVE TV ve GFK piyasa araştırmaları hususunda ortak bir çalışma yürütmüşlerdir. LIVE TV internet üzerinden araştırma yaptırırken kaynak olarak GFK'ya atfedilen ve kendi bilgisi ve etkinliği dışında yayınlanmış veriler tespit etmiştir. TRT-İNT'in izlenirliliğini Türk kanalları içerisinde gerilerde gösteren bu veriler hakkında tespit yapılması, uygun görüldüğü takdirde tedbir alınması amacıyla TRT'ye bildirimde bulunulmuş ve TRT'yi bu verilerden haberdar etmiştir. Yoksa yazınızda ima edildiği gibi bu verilerin sahte logo kullanılarak kendisi düzenlememiştir. İsnatların yarattığı "Doğan olumsuz atmosferden" mütevellit üzüntülerini belirten bir mektubu TRT'ye göndermiştir. Tamamen iyiniyet ve kaygı ile yazılan müvekkilimin mektubunu "şirketin bir özür mektubu yeterli bulunmuş" şeklinde vasıflandırılarak LOVE TV'nin sırf bu sebepten de olsa sözleşmenin feshini hakettiği kanaatini yayımlamaktasınız ki; iddianızın konu ile alakasızlığı açık olmakla beraber bunu hangi mantığa dayandırmanızı anlamak da imkansızdır.

3- Yazının bütününde ve yazının bulunduğu sayfanın sol alt köşesindeki karikatürde TRT'nin anlaşma yaptığı yazıda belirtilen ve müvekkilim şirketi de kapsayan şirketler tarafından sömürüldüğü yolunda izlenim yaratılmaktadır. Yaptığı her anlaşmada ve attığı her adımda TRT'nin çıkarlarını gözeten ve vatansever bir anlayışla yönetilen LIVE TV için bu itham son derece ağır bir ithamdır.

Basının görevinin, kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğu gereğinden hareketle bir iddiaya yer verirken gerekli araştırmayı hususunda gereken duyarlılığı göstermenizi bekliyoruz.

Devamında bu ve bunun gibi müvekkilim şirket aleyhine asılsız iddialarda bulunmayı sürdürmeniz halinde ticari zarar tazminine gideceğimizi ve TCK'nın 125. maddesinin 4. bendi uyarınca cezai sorumluluğunuz olacağını bildiriyoruz.