BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Linç etmek için karakol bastılar

Küçük bir kıza bir gencin cinsel tacizde bulunduğu haberini alan vatandaşlar karakolu bastı, ortalık savaş alanına döndü.

Abone ol

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınan zanlıya linç girişiminde bulunan gruba polis müdahale etti.

Karşıyaka Mahallesi'nde 3 gün önce A.T. (5) adlı kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen F.I. (17) dün gece gözaltına alınarak Hürriyet Polis Merkezi'ne götürüldü. 

BAZI ARAÇLAR VE İŞ YERLERİNİN CAMLARI KIRILDI

Zanlının gözaltına alındığını öğrenen A.T'nin ailesi ve yakınları ile bazı vatandaşlar karakolun önünde toplandı. Grup, zanlının kendilerine verilmesini istedi. Polis, grubu dağıtmak için müdahale etti, bu sırada arbede yaşandı. Polis, olayın büyümesi üzerine jandarmadan yardım istedi. Karakolun taşlanmaya başlanması üzerine Adıyaman'dan takviye ekip istendi. Polis, grubu biber gazıyla dağıttı. 40 kişi gözaltına alındı. Bazı araçlar ile iş yerlerinin camlarının kırıldığı gözlendi. Bu arada, Kahta Kaymakamı Metin Esen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Belediye Başkan Vekili Bedir Yeni'nin olay yerine gelerek grubu sakinleştirmeye çalıştığı görüldü. 

ZANLI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen F.I, nöbetçi mahkemece tutuklanarak Adıyaman Cezaevine gönderildi.

Olay yerine gelerek bilgi alan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, olayın çok üzücü olduğunu, ismi ''huzur'' ile anılan kente zarar verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Taciz iddiasıyla gözaltına alınan şahsın sorgusu devam ederken polis merkezinin önünde oluşan kalabalığın tepki göstermek amacıyla toplandığı ve taşkınlık yaptığı görülmüştür. Emniyet yetkilileri gerekli tedbirleri almıştır. Polis merkezinin önünde toplanan kalabalığın ikazlara rağmen dağılmadığı, polis merkezine yönelik ve civardaki iş yerleri ile araçlara yönelik taşlama yapmaya devam etmesi üzerine gazlı müdahaleyle grup dağıtılmıştır. İlçe merkezinde durum normale döndü, takviye kuvvetlerle alınan güvenlik önlemleri devam ediyor.''

Öte yandan, gözaltına alınanların ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.