BIST 10.635
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.427,25
HABER /  DÜNYA

Liman şüphelileri sağlık kontrolünden geçirildi

TCDD Liman İşletmeleri’ne yapılan operasyonun ardından İzmir’de gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi. Bu sırada basın m...

Abone ol

TCDD Liman İşletmeleri’ne yapılan operasyonun ardından İzmir’de gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi. Bu sırada basın mensuplarının görüntü almaması için paravan çekilirken, şüphelilerin yakınları montlarıyla görüntü alınmasını engeldi.
TCDD Liman İşletmeleri’ne yapılan operasyonun ardından İzmir’de gözaltına alınan şüpheliler İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden ikinci kez istenen sağlık raporu için hastaneye sevk edildi. Basının iki otobüsle hastaneye götürülen şüphelilerden görüntü almaması için otobüsün önüne paravan konuldu. Şüphelilerin yakınları ise montlarıyla kameraların görüntü almasını engellemeye çalıştı. İzmir’de gözaltına alınan 24 şüphelinin Cuma günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonda, ’İcra edilmeyen mahkeme ve Cumhuriyet Savcılığı kararlarına ilişkin’ olarak ilgililer hakkında adli soruşturma başlattı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Haydar yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından ’Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, 6 Ocak 2014 tarihinde mahkemeden arama ve şüphelilerin yakalanması kararı alınmış olup Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından toplam 37 şüpheli hakkında gözaltına alma kararı verilmiştir. Şu ana kadar 27 kişi gözaltına alınmış olup, 3 kişi ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır. Bu sabah itibariyle 24 kişi gözaltında olup halen 10 kişi yakalanamıştır. Arama, yakalama ve gözaltına almaya ilişkin mahkeme ve savcılık kararlarının adli kolluğa icra edilmesi amacıyla gönderilmesinden sonraki aşamadaki bazı gelişmeler ve icra edilmeyen mahkeme ve Cumhuriyet Savcılığı kararlarına ilişkin ilgililer hakkında adli soruşturma başlatılmıştır."
24 şüphelinin ifadelerinin alınmasına devam edilirken, üç kişinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı 10 kişinin ise arandığı öğrenildi.
(İHA)