BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Lieberman'dan Ortadoğu açıklaması

Lieberman, Ortadoğu'da tek müttefik ülkenin İsrail olduğunu iddia etti!

Abone ol
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "bugün Ortadoğu'da meydana gelen olayların İsrail-Filistin uzlaşmazlığıyla bir ilgisi bulunmadığını" belirtti.
Lieberman, İsrail parlamentosunda (Knesset) Avrupalı diplomatlar için düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Mısır ve diğer bazı ülkelerde son haftalarda meydana gelen olaylara dikkati çekerek,Arap dünyasının giderek zayıfladığını, Ortadoğu'da bugün 3 önemli oyuncunun İran, Türkiye ve İsrail olduğunu, bunların da Arap olmadıklarını söyledi.
"Müslüman dünyasından ve komşularımızdan talebimiz, herşeyden önce farklı değerleri kabul etmeleridir" diyen Lieberman, Avrupa Birliği ve ABD için Ortadoğu'daki tek stratejik müttefikin İsrail olduğunu, bunun da ortak değerlerin paylaşılmasından ileri geldiğini savundu.

İsrail-Filistin uzlaşmazlığına değinen Lieberman, şunları kaydetti:

"Tunus ve Cezayir'deki olayları da gözlüyorum. Bunların uzlaşmazlıkla, Filistinliler ile aramızdaki problemlerle, Lübnan'daki gerilimle veya Mısır'da şu anki durumla ne ilgisi var diye kendime soruyorum."

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Filistinliler ile uzlaşmazlığın, Ortadoğu'daki problemlere etkisinin yüzde 1'den az olduğunu ifade etti.

Bugün dünyanın ılımlılar ve radikaller olarak ayrıldığını savunan İsrail Dışişleri Bakanı, "Sonuçta herkes, hatta Filistin yönetimi de farkında ki, karşı karşıya oldukları en büyük tehlike siyonizm değil Hamas ve cihattır" dedi.