BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Liderlerden Erdoğan’a Kıbrıs tepkisi

Kıbrıs'ın belediyelerin tahsisli arsaları olmadığını belirten DYP lideri Ağar, "O topraklar kanla alınmıştır" dedi.

Abone ol

DYP lideri Ağar “O topraklar belediyelerin tahsisli arsaları değil, kanla alınmış topraklardır” derken, DSP lideri Ecevit de hükümeti ulusal birlik açısından ciddi tehdit olarak gördüklerini söyledi.

Partilileri kabul ederek bayramlaşan genel başkanların gündeminde hükümetin Kıbrıs politikasına yönelik eleştiriler vardı. DYP lideri Mehmet Ağar Başbakan Erdoğan’ın “Kıbrıs’ta belli oranda toprak verilebileceği” yolundaki açıklamasına tepki gösterdi. Ağar, “Bilinmesi lazım icap eden birşey vardır. O topraklar belediyelerin tahsisli arsaları filan değildir, kanla alınmış topraklardır” dedi.

ECEVİT: HÜKÜMET CİDDİ BİR TEHDİT

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit de Başbakan’ın hükümete Meclis’e ve MGK’ya danışmadan Kıbrıs’la ilgili milletin asla içine sindiremeyeceği düşünceler öne sürdüğünü söyledi. Ecevit, şöyle konuştu:

“Sayın Başbakan kendiliğinden Kıbrıs’ta Rumlar’a büyük ölçüde ödünler vermeyi taahhüt ediyor. Buna yetkisi yoktur. Biz DSP olarak bu hükümeti yalnız rejim açısından değil, ulusal birliğimiz açısından da ciddi tehlike olarak görüyoruz.

BAHÇELİ: BU BAŞARI DEĞİL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, hangi toprak parçasının nasıl ve niçin verileceği konusunun açıklığa kavuşması ve milletin aldatılmaması gerektiğini söyledi. Bahçeli, Türkiye’nin verici durumda olduğunu söyleyerek “Kimse bunu başarı olarak takdim etmemelidir” dedi.

BAYKAL: TESLİMİYET ORTAYA ÇIKTI

Bayramı Antalya’da geçiren CHP lideri Deniz Baykal da hükümetin Kıbrıs konusundaki yeni açılımları ile ilgili olarak “80 yıllık Türk dış politikasında çok tehlikeli bir kırılma ve teslimiyet ortaya çıkmaya başlamıştır” değerlendirmesini yaptı.