BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  GÜNCEL

Libyalılar Başkonsolosluğu bastı (video)

Libya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, 25 kişilik bir grup tarafından işgal edildi.

Abone ol

Kaddafi'ye karşı verilen mücadelede yaralanan ve tedavi için Türkiye'de bulunan bir grup Libyalı, kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle Libya Başkonsolosluğu'nu işgal etti. Polisin konsolosluk yetkileriyle görüştükten sonra kapıyı kırarak içeriye girmesiyle işgal sona erdi.

TEDAVİ İÇİN GETİRİLEN LİBYALILAR

Beyoğlu’nda Gümüşsuyu Caddesi Miralay Şevki Bey Sokak'ta bulunan Libya’nın İstanbul Başkonsolosluğu öğlen saatlerinde bir grup Libyalı tarafından işgal edildi. İşgali İstanbul’daki kolon hastanesinde tedavi için getirilen bir grup Libyalı’nın gerçekleştirdiği öğrenildi. Olayın polise intikal etmesinin ardından Beyoğlu ilçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım olay yerine intikal etti.

YAĞMALADILAR

Libyalıların konsolosluğu yağmaladığı, konsolosluğa ait kasayı da açarak içindeki parayı aldıkları öğrenildi. Konsolosluğun talebi doğrultusunda, polis müdahale için hazırlıklara başladı. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

KENDİLERİYLE İLGİLENİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİLER

Libya'da yaralanarak Türkiye'de tedavi gören bir grup Libyalı, kendileriyle ilgilenilmediğini belirterek elçilik görevlileriyle görüşmek istedi. Elçilikten içeri alınmayınca elçilik binasının duvarlarına tırmanarak içeri girmeye çalışan gruptakilere polisler biber gazıyla müdahale etti.

Takviye polis ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından elçilik yetkilileri, gruptan 3 kişiyle görüşmeyi kabul etti. Gerginlik, grubun elçilik önünden ayrılmasıyla son buldu.