BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Libya'da kuşatma altındaki kent 'teslim olmuyor'

Libya'da geçici yönetime bağlı yüzlerce savaşçı, devrik lider Muammer Kaddafi'ye sadık güçlerin elindeki dört kentten biri olan Beni Velid'i kuşatma altında tutuyor. Kentiin barış içinde teslimiyetini amaçlayan görüşmeler 'başarısızlıkla sonuçlandı'.

Abone ol

Libya'da Beni Velid kentini kuşatan Ulusal Geçiş Konseyi'ne sadık güçler, kentte bulunan Kaddafi yandaşları ile süregiden görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını söylüyor.

Muhalif görüşmeci Abdullah Kencil, Beni Velid'de bulunan Kaddafi'ye bağlı güçlerin barışçıl biçimde teslim olmasını amaçlayan temaslardan bir sonuç alınamadığını ve bundan sonraki adımın ne olacağına askeri komutanların karar vereceğini kaydetti.

Görüşmelerin neden başarısız kaldığı konusu tam olarak netlik kazanmadı.

Fakat Kaddafi yanlısı bir televizyon kanalı, Beni Velid'deki güçlerin muhalefet kanadından gelen görüşme girişimine olumlu yanıt vermediğini ve direnmeyi sürdüreceklerini açıkladıklarını bildirdi.

Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı yüzlerce savaşçı, başkent Trablus'un güney doğusunda yer alan Beni Velid'in birkaç kilometre ötesinde mevzilenmiş durumda.

Çölde bulunan Beni Velid geçen ay, Kaddafi'nin oğullarının Trablus'tan güneye kaçarken geçtikleri kent olarak başlıklara taşınmıştı.

Kimi iddialara göte Kaddafi ailesinin üyeleri hala bu kentte olabilir.

Kaddafi'nin doğumyeri olan Sirte, Jufra, Sabha ve Beni Velid, halen Kaddafi'ye bağlı güçlerin kontrolünde olan dört kenti oluşturuyor.

Ulusal Geçiş Konseyi başkanı Mustafa Abdülcelil, cumartesi yaptığı açıklamada bu kentlerin halkına kan dökülmeden teslim olmaları için bir hafta süre tanıdıklarını söyledi.