BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,16
ALTIN 2.449,30
HABER /  DÜNYA

Libya sokaklarında katliam var iddiası

Libya'dan gelen haberler ölümün sokaklarda kol gezdiğini gösteriyor!

Abone ol
Libya lideri Kaddafi’nin ülkeyi terkettiği iddia edilirken, El Cezire televizyonu göstericilerin üzerine uçaklardan ateş açıldığını duyurdu. El Arabiye televizyonu da Trablus'taki çatışmalarda 160 kişinin öldüğünü açıkladı.

Libya’da yaşanan isyan ülke çapında yayılırken, Muammer Kaddafi’nin ülkeden kaçtığı haberleri de geliyor.
 
Malta iddialarının gündem gelmesinden dakikalar sonra İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ''Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Güney Amerika ülkelerinden Venezuella'ya gitmekte olduğunun'' iddia edildiğini söyledi.

LİBYA'DA KATLİAM VAR- FOTO GALERİ 


TÜRKLER LİBYA'DAN TAHLİYE EDİLİYOR

KORKUNÇ İDDİA: SAVAŞ UÇAKLARI HALKI BOMBALIYOR


Bu yönde bilgileri gördüğünü söyleyen Hague, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bana daha önce, Albay Kaddafi'nin Venezuella'da olup olmadığını sormuştunuz'' diyerek, Libya Liderinin bu ülkede olduğuna dair bir bilgi olmadığını kaydederek, ''ancak oraya doğru gitmekte olduğunun öne sürüldüğü bazı bilgiler gördüm'' dedi.
Diplomatik kaynaklar Hague'ın, basının da yer verdiği Brüksel'deki söylentilere göre değil, farklı bir kaynağa dayanarak bu bilgiyi verdiğini belirtti.

VENEZUELLA HÜKÜMETİ İDDİAYI YALANLADI

Venezuela Enformasyon Bakanı Andres İzzara, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ülkesine gelmekte olduğu söylentilerini yalanladı.

İzzara, Associated Press'e e-posta yoluyla gönderdiği mesajda, haberin "yalan" olduğunu söyledi. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ''Kaddafi'nin Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'ya gitmekte olduğunun'' iddia edildiğini açıklamıştı.

Venezuela lideri Hugo Chavez, Kaddafi'nin müttefikleri arasında bulunuyor.

'SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALIYOR'

Trablus'ta yaşayan Adil Muhammed Salih, El Cezire televizyonuna canlı yayında yaptığı açıklamada , "Bugün burada şahit olduklarımız tahayyül edilemez. Savaş uçakları ve helikopterler rastgele bölgeleri birbiri ardına bombalıyor. Birçok ölü var" dedi.
Kendisini bir siyasi aktivist olarak tanımlayan Salih, bombardımanın önce bir cenaze törenini hedef alarak başladığını belirterek, "Halkımız ölüyor. Her 20 dakikada bir bombardıman yapılıyor" diye konuştu.
İsviçre'deki Libya Hakikat ve Adalet Komitesi Başkanı Fethi El Verfali de "Trablus'ta askeri uçaklar sivillere, protestoculara saldırıyor. Siviller dehşet içinde. BM nerede, Uluslararası Af Örgütü nerede" dedi.

Bu arada, El Arabiye televizyonu, görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde, Trablus'taki çatışmalarda 160 kişinin öldüğünü duyurdu.

BM GENEL SEKRETERİ: ŞİDDET DERHAL SONA ERMELİ 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, bugün Libya Lideri Muammer Kaddafi ile telefon görüşmesi yaptığı ve ülkedeki şiddetin derhal sona ermesi gerektiğini söylediği bildirildi.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreterin bugün Kaddafi ile ülkede kötüye giden durumla ilgili uzun bir telefon görüşmesi yaptığı ve görüşmede, Kaddafi'ye, ülkede artan şiddetten derin endişe duyduğunu belirterek, şiddetin derhal sona ermesi gerektiğini söylediği kaydedildi.

Sözcülüğün verdiği bilgiye göre, Genel Sekreter, Kaddafi'ye, ülkede, barışçıl toplanma hakkı ve bilgi edinme hakkı dahil olmak üzere temel hak ve insan haklarına saygı gösterilmesi ve hangi koşulda olursa olsun sivil nüfusun korunması gerektiğini ifade etti.
Sözcülük, Genel Sekreterin, Libya'da herkesi itidale davet ederek ülkedeki yetkililere, ''halkın meşru kaygılarını giderecek şekilde onlarla geniş tabanlı diyaloğa girmeleri yönünde çağrıda bulunduğunu'' belirtti.

42 yıldır Libya’yı yöneten Muammer Kaddafi rejimi, başkente de sıçrayan ayaklanma nedeni ile en zor günlerini yaşıyor.