BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Libya savaşı İzmir'de protesto edildi

Libya savaşı İzmir'de protesto edildi

Abone ol
Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) İzmir Koordinasyon Kurulu ile destek veren bazı parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları, Libya'ya yönelik operasyonu ve İzmir'deki NATO üssünün komuta merkezi olarak kullanılmasını protesto amacıyla yürüyüş yaptı.

Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank Binası önünde toplanan TMMOB üyeleri ile destek veren ÖDP, KESK, DİSK ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ''NATO üsleri kapatılsın, İzmir savaşın değil barışın merkezi olsun'' yazılı pankart ve Libya'ya yönelik operasyonu eleştiren dövizler açtı. ''Silahlar sussun, üsler kapatılsın'', ''Kahrolsun ABD emperyalizmi'', ''Libya halkı yalnız değildir'' şeklinde slogan atan grup, İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı önüne yürüdü.

Grup adına açıklama yapan TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi, Libya halkının Kaddafi'nin ağır yönetimine karşı sokak eylemleri başlattığını, ABD ve Fransa'nın başı çektiği bazı ülkelerin bunu fırsat bilerek, Libya'ya bomba yağdırdığını savundu.

Çİftçi, şunları söyledi:

''Kurtarma adı altında başlatılan operasyonda yüzlerce kişi öldü. Aynı sahneyi, daha önce Afganistan ve Irak'ta da gördük. Amacın enerji kaynaklarını kontrol altına almak olduğunu izledik. Türkiye de bu operasyona yeşil ışık yaktı, İzmir'in saldırı üssü olarak kullanılmasına izin verdi. Buca'daki eski Kızılçullu Köy Enstitüsü alanında kurulu bulanan NATO üssü başta olmak üzere, Türkiye'deki tüm NATO üsleri kapatılmalı. İzmir'in barış ve hoşgörünün kenti olarak kalmalı.''

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı.
Eylem nedeniyle, Çevik Kuvvet ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.