BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,83
HABER /  DÜNYA

Ladin'i öldürmek için kadın tuzağı!

CIA, Ladin'i öldürmek için bu kez Hırvat bir Müslüman kadını kullanmaya çalışmış.

Abone ol
CIA’in 2010’da Usame Bin Ladin’in en önemli yardımcılarından ve örgütün ideologlarından Enver el Evlaki’yi öldürmek için bir Hırvat Müslüman kadını kullanmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu ortaya çıktı. CIA, operasyon için Danimarka gizli servisinden de destek almış.
 
ABD’nin, bir numaralı hedefi Usame Bin Ladin’i öldürmeden önce, örgütün en üst yöneticilerinden Enver el Evlaki’yi uluslararası bir operasyon ile öldürmeye çalıştığı ortaya çıktı.
 
Danimarka gizli servisi PET’in eski ajanlarından biri olan Morten Strom’un Jyllands-Posten gazetesine kanıtlarıyla birlikte anlattığına göre operasyon, CIA’in Evlaki’nin üçüncü bir eş aradığı bilgisine ulaşması ile başladı.
 
Evlaki’nin yerini tespit edip öldürmek isteyen CIA, Amina adında Hırvatistan vatandaşı 32 yaşındaki kadını eş adayı olarak ayarladı ve ‘çöpçatanlık’ için PET’ten yardım istedi. PET görevi, Müslümanlığa geçtiği için ajan Storm’a verdi. CIA’den 250 bin dolar avans alan Storm’un görevi sadece çöpçatanlık değil, kadını Yemen’e götürmek ve Evlaki ile bir araya geldiğinde kadının valizine yerleştirilen bombayı patlatmaktı. Storm, Amina’nın videosunu çekti ve Yemen’deki Evlaki’ye ulaştırmayı başardı. Evlaki de iki video çekerek Amina’ya “sabit bir yerde yaşamadığı, iki karısı olduğu ve zaman zaman çadırda kalmak zorunda kaldığı” gibi koşullarını sıraladı. Amina bunlara “Allah yolunda ölmeye bile hazırım” diyerek yanıt verince evlilik onaylandı. CIA’in bomba yerleştirdiği valizleri ile Yemen’e giden Amina burada talimatları bekledi. Ancak birkaç hafta sonra Evlaki, Amina’ya bir elçi gönderip “Yanında ne varsa bırak gel” emrini verince operasyon başarısızlığa uğradı. Ama Evlaki bir yıl sonra Yemen’de bir cipte seyahat ederken tespit edildi ve insansız hava aracından fırlatılan füze ile yanındaki örgütün ileri gelenleri ile birlikte öldürüldü.
 
Storm’a göre Amina hâlâ sağ ve Yemen’de saklanarak yaşıyor.