BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.387,34
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kıbrıs'ta federasyon binasında yangın

Kuzey Kıbrıs polisi, futbol federasyonu binasının toplantı salonunda kundaklama sonucu yangın çıktığını açıkladı.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs'ta polis, futbol federasyonu binasındaki toplantı salonunun kundaklandığını açıkladı.

Polis teşkilatının sözcüsü, BBC'ye yaptığı açıklamada, sabaha karşı meydana gelen yangında can kaybı meydana gelmediğini, salondaki koltukların yandığını söyledi.

Polis sözcüsü, olayla bağlantılı bir tutuklama ya da gözaltının olmadığını, ekiplerin konuyla ilgili soruşturmayı sürdürdüklerini belirtti.

Federasyon başkanı: Sebep Kürtlerle maç

Hürriyet gazetesi, uluslararası alanda tanınmayan dokuz ülkenin katıldığı VIVA Dünya Kupası final maçında finalin Kıbrıslı Türkler ile Iraklı Kürtler arasında oynandığını, karşılaşmayı 'Irak Kürdistan' takımının 2-1 kazandığını bildiriyor.

Kıbrıs Postası gazetesi, Kuzey Kıbrıs'taki futbol federasyonun başkanı Hasan Sertoğlu'nun bu maçla, sabaha karşı yaşanan yangın arasında bağlantı bulunduğunu söylediğini yazıyor.

Gazeteye göre Sertoğlu "Bu kundaklama olayının neden yapıldığı, son günlerde yaptığımız işlerden belli... Bazı arkadaşlar rahatsız oldular. Bu arkadaşlar dünyada olup bitenlerden habersiz" diye konuştu.

Kıbrıslı polis sözcüsü ise olayın nedeni konusunda değerlendirmeye girmek istemediklerini söyledi ancak futbol fedarasyonunda böyle bir kundaklama olayının ilk kez yaşandığını sözlerine ekledi.